Kétszer előzte meg a halált a furcsa kinézetű kutya, mire szerető otthonra lelt

Murray állítólag weimari vizsla jellegű kutya, bár fajtája a legkevésbé felismerhető rajta. Élete nem hogy nehezen indult, gyakorlatilag halálra ítélték már kölyökkorban. A hírhedt puerto rico-i parton találták, ahova köztudottan meghalni teszik ki a kutyákat, majd megmentése után is el akarták altatni. Végül megtalálta azokat, akik meglátták benne az értéket.

Létezik egy hely Puerto Rico-ban, az ún. Dead Dog Beach (Halott Kutya Part). Sajnos nem kitaláció: a sérült kutyákat, akiket nem tudnak eltartani vagy már nem tartanak rá igényt, egyszerűen kiteszik és magukra hagyják. Legtöbben olyan rossz állapotban vannak, hogy ha akarnák, se tudnák elhagyni a partot.

A furcsa kinézetű kutya Murray is ide került, mivel szopornyicás lett. A betegség könnyen megölhette volna, de valamilyen csoda folytán Murray „csak” a fogait veszítette el, a kórt legyőzte. Furcsa kinézetét az is tetézi, hogy feje kissé eldeformálódott, fogai hiánya miatt pedig nyelvét nem tudja a szájában tartani.

A Sato projectben résztvevő állatmentők kizárólag ezzel a partszakasszal foglalkoznak, ahol minden évben többszáz eb hullik el, amiért magukra hagyják őket. Ők mentették meg Murray-t is, és az Egyesült Államokba szállították, hogy örökbe adhassák. Sajnos az állat még ekkor sem érezhette magát biztonságban, majdnem be is fejezte életét, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egyik állatorvos, akihez kivizsgálásra került, állapota miatt az örökbe adás helyett inkább az eutanáziát javasolta. Ekkor Murray másodszor is megmentette önmagát: közvetlenül a halálos injekció beadása előtt elkezdte csóválni a farkát a dokinak, így az rövid úton meggondolta magát.

Instagram

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...