Saját KB bal
Saját KB jobb

Az egyik legnagyobb kozmetikai világmárka bizonyítja, hogy nincs szükség állatkísérletekre

A Covergirl a világ egyik legnagyobb kozmetikai brand-je, így példamutatással képes erős hatással lenni a többi márkára. Legújabb újítása azonban nem arra vonatkozik, hogy ők árulják a legszebb színű rúzst vagy a legjobb alapozó az övék, hanem azt igyekeznek bebizonyítani a világnak, hogy felölelhet egy cég globális piacot, lehet hozzáférhető és innovatív márka anélkül, hogy sikereit állatokon való teszteléssel érné el.

„Kegyetlenségtől mentes” – beszédes név, főleg, ha a szépségről van szó. Az embereket kiszolgáló szépségipar ugyanis sajnos jócskán bővelkedik kegyetlenkedésben: rengeteg kozmetikai márka még mindig élő állatokat használ, hogy kikísérletezze termékeit.

Amit a Covergirl felvállalt, amögött hatalmas erőfeszítések és innovatív hozzáállás lapul, de a cég szóvivője szerint, ha ők meg tudták lépni ezt a fontos lépést, akkor bárki meg tudja. A cégek a tanúsítványt a Cruelty Free International nevű szervezettől kapják meg abban az esetben, ha szakítanak minden fajta állatokon való teszteléssel.

– A Covergirl a legnagyobb smink márka, amelyik valaha elérte, hogy a „Leaping Bunny” tanúsítvány odakerüljön a neve mellé, és örömmel üdvözöljük őket a családunkban – nyilatkozta Michelle Thew, a Cruelty Free International vezérigazgatója. – a Covergirl tanúsítványa bizonyítja a világnak, hogy egy márka globálisan hozzáférhető és innovatív lehet anélkül is, hogy szenvedni hagyná az állatokat. 

– Példát mutathatunk és bizonyíthatjuk, hogy megfizethető áron is lehet kegyetlenségektől mentes kozmetikumokat kínálni. Ha egy globális szépségipari óriás, mint a Covergirl, elválaszthatja az állatkísérleteket termékeitől, az reményt ad, hogy a jövőben felépíthessünk egy szenvedésektől mentes szépségipart – mondta el Ukonwa Ojo, a Coty Consumer Beauty marketing igazgatója (a Coty egy szépségipari cég, amely olyan márkákat gyárt és forgalmaz, mint a Covergirl, a Sally Hansen és a Clairol).

A sminket kedvelőknek mostantól nem kell választania a minőség, a jó termékek és az ártatlan állatok jólléte között, mivel a Covergirl az összes összetevőre gondol.

 

Szerencsére máshol is erős a lobbi a kísérletek ellen:

Kitüntetik a beagle-t, aki két évet kísérleti kutyaként élt

Brüsszel végleg betiltja az állatkísérleteket

Kanada hamarosan betilthatja az összes olyan kozmetikai terméket, amely állatkísérletet használ

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...