Saját KB bal
Saját KB jobb

Több hónapja él egy kocsiban kutyáival a pár, mert egy albérletben sem látják őket szívesen

Jennifer and Nigel Tysoe szomszédja pár éve beteg lett. A pár akkor megígérte neki, hogy halála után gondoskodni fognak két kutyájáról. Hamarosan el is érkezett a szomorú pillanat: Jennifer és Nigel ígéretéhez híven magához vette a két ebet. Azonban nem találtak lakást, mert a tulajdonosok nem engedték meg, hogy állatot tartsanak. Hogy megtartsák ígéretüket szomszédjuknak, azóta a kocsijukban élnek.

 

A cocker spániel, Becky és a staffordshire bullterrier, Titan igencsak szerencsésnek mondhatja magát, hogy olyan emberek vették magukhoz, mint az idős pár. 

Jennifer Tysoe (70) és férje, Nigel (54) január óta kemény időszakon mennek keresztül, hiszen semmi pénzért nem válnának meg a két ebtől, akikre ígéretet tettek gazdájuknak.

Hat hónapot ismerősök kanapéján töltöttek, de sehol sem találtak új lakhatási lehetőséget az ebek miatt. Így nem maradt más lehetőségük: négy hónapja autójukban laknak mind a négyen.

A pár korábban Northampton városában élt és dolgozott, úgy gondolták, hamarosan élhetik a nyugdíjasok békés életét saját otthonukban két új kutyájukkal. Azonban Nigel egészségi állapota miatt elveszítette munkáját, így lassan elveszítették házukat is. Azonnal elkezdtek új otthon után nézni, de lépten nyomon olyan tulajdonosokba ütköztek, akik nem tűrték meg a bérleményben a háziállatokat. 

Azóta kérvényezték az önkormányzatnál, hogy kaphassanak tanácsi lakást. A pár jelenleg a megtakarításaiból és nyugdíjból él, igyekeznek mindent megadni a két kutyának. Soha nem gondoltak arra, hogy megváljanak tőlük, hiába kerültek ilyen nehéz helyzetbe.

Az önkormányzat ugyan felajánlott nekik olyan szállás lehetőséget, ahol élhetnek, a kutyákat azonban ott is elveszítenék, így erre is nemet mondtak.

– Csak úgy mondjunk le róluk? – fogalmazza meg érzéseit Jennifer. – Évek óta együtt vagyunk, egy család vagyunk. Van, aki a gyerekeket szereti, én a kutyáimat. Ha kaphatnánk egy otthont, az mindennél többet jelentene, olyan lenne, mintha egy zsák aranyat kapnánk, hiszen akkor kutyáink kényelmesebben élhetnének. De nem akarunk elválni tőlük. Túl sokmindenen mentünk már keresztül együtt. –

Végül a helyi hatóság jelezte feléjük, hogy ha a megfelelő dokumentumokat benyújtják, valószínűleg meg tudják oldani a lakhatásukat. Le a kalappal az előtt, hogy a pár képes ugyanolyan hűen ragaszkodni kutyáikhoz, mint fordított esetben lenne.

 

Sajnos sokan vannak hasonló helyzetben:

Fiával együtt kilakoltatták, így egy autóban él kutyájával a győri nő

A férfinak menhelyre kellett adnia a kutyáját, de visszajött érte

18 hónapja él kocsijában, mert nem volt hajlandó lemondani 3 kutyájáról

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...