Saját KB bal
Saját KB jobb

A magyar kislány elküldte a sérült plüssállatot az angol állatkertnek – ennél csodálatosabb választ nem is kaphatott

Zsuzsanna osztotta meg ezt a csodálatos történetet, ami ugyan nem kutyás, de oly példamutató emberségből, kedvességből és kommunikációból, hogy mindenkinek muszáj lenne elolvasnia, és onnantól kezdve talán kissé máshogy tekintene az őt körülvevő világra. Zsuzsi a 10 éves kislányával egy angliai állatkertben, a Marwell Zoo-ban járt, ahol lánya vett egy plüssmakit. A plüss azonban rövidesen megsérült, így Jemima visszaküldte az állatkertnek, hogy ha tudják, hozzák helyre. Az állatkert válaszolt, és reakciójuktól még a legkeményebb ember szíve is megolvadna.

 

Nem igazán tudni, miért annyira különleges számunkra ez a történet, de valószínűleg azért, mert a bennünket körülvevő keserű valóságban már csodaszámba megy, a valaki emberként fordul a másik felé. Egy gyermekkel szemben pedig kiemelten fontos lenne, hogy a felnőttek kedvességgel és példamutatással elérjék, hogy a gyerekek bizalommal lehessenek irántuk.

A történet főszereplője a 10 éves Jemima és Mark, a plüssmaki. Jemima az angliai Marwell Zoo-t látogatta meg, ahol választott magának egy új plüss barátot. Mark azonban hamarosan kissé megsérült, leesett az egyik szeme. Zsuzsi lánya kénytelen volt visszaküldeni az állatkertnek a makit és a szemét is. A nekik címzett levélben kérte, hogy próbáljanak meg segíteni rajta, de ami a legfontosabb: külön kiemelte, hogyha nem tudják megjavítani, akkor is küldjék neki vissza barátját, semmiképp nem szeretne másikat belőle – ugyanis van az, aki, ha szeret valakit, nem cseréli le soha, aki még a plüssállathoz is hűséges – és persze van, aki az igazit is plüssállatként cserélgeti.

Az állatkert dolgozói minden bizonnyal nagyon komolyan vették a megkeresést, és milyen jól tették! Pár hét múlva Jemima visszakapta a makit, kötéssel a fején, egy levél kíséretében, amelyben részletesen leírták neki, hogy a sérülés valóban komoly volt, de gyors beavatkozással sikerült megmenteni a szemet, ennek köszönhetően pedig Mark teljesen felépült.

Azt is elmesélték az aggódó gazdinak, hogy az altatás során elvégeztek egy teljes kivizsgálást is a makin, és szerencsére jó egészségi állapotban találták. Jelezték, hogy a kötést eltávolíthatja a kislány, amikor úgy érzi, hogy nincs rá többet szükség, és a gyógyszerből is már csak akkor adjon, ha úgy látja, hogy Marknak fájdalmai vannak.  

A levélben mellékelték a kezelési lapot is, amelyen a műtétet és az azt követő ellátást is részletezték. – Hozzátették, hogy mindenki nagyon megszerette Markot, és hiányozni fog nekik – mesélte el közösségi oldalán Zsuzsi, a kislány anyukája. – Gyógyszert is küldtek otthoni utókezelésre, valamint egy kézzel, különböző tollakkal(!) kitöltött ellátási lapot, amin a kedvenc sorom ez: „ma nem volt hajlandó szőlőszemmel bevenni az orvosságot, ezért répával adtuk be neki”. –

Senki sem veszített túl sok időt, energiát, amíg egy ilyen válaszlevelet megírt. Talán még jól is szórakoztak az állatkert dolgozói közben, mert tudták, érezték, hogy egy kislánynak mit jelent a hozzájuk eljuttatott plüss állat. És miközben meghozták a döntést, hogy nem hagyják figyelmen kívül egy gyermek kérését, ezzel egyidőben mutattak tiszteletet egy fiatal gyermekkel szemben, felelősségvállalást tanítottak és bizonyították: bennük megbízhat egy fiatal, akiben még él ez az érzés. Miért nem vagyunk mind ilyenek?

 

Még több kedves történet:

A menhelyi kutyát gyanúsítják barátja, a plüss hippó kibelezésével

Letartóztatta a rendőrség a mopszot idegen kertekben való settenkedésért

Bocsánatkérő levelet írtak a postásnak a kutyák, akik ellopták az ebédjét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Deák Zsuzsanna közösségi oldala 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...