Saját KB bal
Saját KB jobb

A férfi vásárolt egy iskolabuszt, hogy azzal mentse a bajba jutott állatokat a hurrikán elől

Az Egyesült Államok keleti partvidékén hetek óta hatalmas pusztítást okoz a Florance hurrikán. Ahogy ez lenni szokás, rengeteg állat került bajba, legtöbbjüket egyszerűen hátra hagyták a menekülő tulajdonosok. Az önkéntesek megteszik, amit csak tudnak, Tony Alsup például vásárolt egy iskolabuszt, hogy azzal szállítsa a kimentett kiskedvenceket.

 

Észak- és Dél-Karolina területén rengeteg embert kellett kitelepíteni az elmúlt időszakban, sok otthont tönkretett a Florance hurrikán. Azonban nem mindenki hagyta el a helyszínt: az állatvédők és a helyi lakosok közül kikerülő önkéntesek más tervekkel vágtak bele a nehéz napokba.

Ilyen Tony Alsup is, aki fogta magát, és megvásárolt egy kiöregedett iskolabuszt csak azzal a céllal, hogy a mentésre váró állatokat tudja mivel biztonságos helyre fuvarozni. Tony az EARS Emergency Animal Rescue and Shelter nevű helyi szervezet önkéntese, és már a texas-i Harvey hurrikán tombolásakor is hasonló ötlettel állt elő. Akkor is rengeteg hátrahagyott állatot sikerült megmenteni, most pedig újra ott van a frontvonalon a többiekkel.

– Ők is életek. Olyanok, mint én. nyilatkozta a jószívű férfi. –  Az állatoknak kötelező a hátsó üléseket használni, de legalább saját buszuk van. Ha kell, én fizetem az összes benzinköltséget, vagy akár egy egész hajót is, de kihozom őket onnan! –

Tony eddig összesen 53 kutyát és 11 macskát mentett meg a biztos halál elől, a szőrös kis utasok a buszon már igazi kényelmet és biztonságot kapnak. A férfi először egy alabamai gyűjtőközpontba viszi őket, ahonnan aztán a menhelyek szétosztják az állatokat egymás között, hogy mindenkiről tudjanak gondoskodni.

– Tony legutóbb hajnali 4-kor szedte össze a hátrahagyott állatok még fennmaradó kis csoportját, azokat, akik senkinek sem kellettek, és biztonságban elszállította őket. Nem a legmegszokottabb módja az evakuálásnak, de biztosan az a mód, amiben a legtöbb szív van – nyilatkozta az egyik georgetown-i menhelyvezető.

Portálunk újságírója előző héten a két hurrikán sújtotta államban járt, beszámolóját hamarosan olvashatjátok!

 

Kapcsolódó tartalmainkból:

Visszament a férfi a vulkán kitörésének helyszínére, hogy kimentse kutyáját

A légitársaság azonnal biztosított egy járatot, hogy kimentsenek 62 kutyás és cicát Puerto Rico-ból

Emlékeztek a hurrikánban kikötött kutyára? Ilyen élete van most megmentőjével

Egy floridai szálloda több mint 900 kutyát fogadott be a hurrikán idejére családjukkal

A repülőjárat kapitánya a fedélzeten menti az állatokat a Harvey hurrikán elől

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...