Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy kutyának köszönheti a kínai fiú az életét – azóta gazdag és sikeres lett és minden percét kutyájának szenteli

Négy éve még egészen más volt Zhou Tianxiao élete. 15 évesen kicsapták az iskolából, célok nélkül tengődött nagymamájával Pekingben. Ivott, szerencse- és videójátékokat játszott egész nap. Aztán egy nap megismerte a fekete-fehér kölyökkutyát, akibe azonnal beleszeretett. Mára többszázezer követűjük van, és Zhou olyan életet élhet, hogy nyitott egy fél millió dollárt érő kutya élményparkot.

 

Zhou Syler-nek nevezte el a kutyát kedvenc szereplője után a Hősök című tévésorozatból. És a név kötelez: Syler valóban Zhou hőse lett, hiszen az egész életét megváltoztatta. A fiú új életcélt kapott: olyan boldoggá tenni legjobb barátját, amennyire csak lehet.

Letette a videójátékokat, és inkább kutyanevelési – tanítási módszereket kezdett olvasgatni. Minden nap egy híd alatt gyakorolták a trükköket, ahol egyre többen kezdték figyelemmel kísérni a kedves párost. A tömeg egyre csak nőtt, Zhou pedig elkezdte rögzíteni a mutatványaikat, majd feltöltötte a youtube-nak megfelelő kínai videócsatornára.

Az emberek kezdték megosztani a videóikat, és nem sokkal később már többszázezres követő táboruk és többmilliós nézettségük volt a közösségi médiában. Syler valódi híresség lett Kínában, sokan megkeresték Zhou-t, hogy adjon tanácsot saját kutyájuk nevelésében.

Zhou hamarosan meglátta a lehetőséget helyzetükben, így elindított egy online áruházat, ahol kutya felszereléseket kezdett árulni. Már 2017-re olyan gazdag lett, hogy bármit megadhatott Syler-nek, amit csak megérdemel.

Zhou megvett egy régi raktárépületet Peking külvárosában, és felújította, ma körülbelül fél millió dollárt (142 millió forintot) ér. Légkondicionált szobák, úszómedence és egy egész kiképző udvar is helyett kapott benne. Később Zhou megnyitotta a házat a nagyközönség előtt is, ma már a 10 főből álló személyzet biztosítja az odalátogató kutyáknak a masszázst, a fürdőzési lehetőségeket, és az ottalvást.

Zhou még csak 31 éves, de már most álmai életét élheti, köszönhetően Syler-nek: az ő példájuk mutatja meg, milyen változást képes hozni egy kutya az ember életében, hogyan képes életcélt adni egy reményvesztett helyzetben és milyen álmokat képesek együtt elérni.

Nem tudni, miért lettek sikeresebbek, mint bárki más egy ügyes kutyával a világon, mindenesetre jó látni, hogyan élnek közösen, boldog életet. Egy újabb ember, akit egy kutya mentett meg.

 

Mások is hasonlóan szerencsések voltak:

Kutyáik segítségével külön-külön győzték le drogfüggőségüket, majd egymásba szerettek

A drogtanyára zárt pit bull és a rossz gazdijelölt megváltoztatta egymás életét

Megmentették egymást, most pedig a leglélegzetelállítóbb kalandokat élik át együtt

Hogyan teszik könnyebbé a kutyák a tinédzserek életét?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...