Saját KB bal
Saját KB jobb

Szlovéniában 600 ezret ért, hogy egy nő a figyelmeztetés ellenére a kocsiban hagyta a kutyáit a hőségben

Csaknem kétezer euróra büntettek egy turistát Szlovéniában, mert a forró kocsiban hagyta a kutyáit – írta meg az MTI. A svájcból érkezett nőt még figyelmeztették is, hogy ne tegye, de ő fenyegetőzni kezdett. Ráhívták a rendőrséget, de még őket is sértegette.

 

Lucija egy tengerparti üdülővároska Szlovéniában, itt volt éppen egy svájci nő három kutyájával. Leparkolt egy kávézó előtt, ahova az egyik állatot be akarta vinni, míg a másik kettőt kint hagyta az autóban a már klasszikusnak számító résnyire lehúzott ablakkal.

A hőmérséklet igencsak magas volt, így a kávézó dolgozói és a vendégek is figyelmeztették, hogy ne hagyja kint a kocsiban a többieket. De ő nem hogy nem törődött a jótanáccsal, de kiabálni és fenyegetőzni kezdett.

A kávézó egyik alkalmazottja nem sokat teketóriázott: egyszerűen kihívta a rendőrséget. A nő a kiérkező rendőrökkel sem volt hajlandó együttműködni, sőt, mindvégig sértegette őket. A rendőrök ezért kénytelenek voltak kényszerítő eszközöket alkalmazni. Nem tudni, miért borult ki így a nő a történteken, főleg, hogy nem volt igaza.

A rendőrség közleménye szerint a kutyáknak nem esett baja, mert mindössze fél órát töltöttek a forró autóban, hála a figyelmes embereknek. A nőt a közrend és köznyugalom megzavarása miatt állították elő, valamint értesítették az állategészségügyi hivatalt is az állatvédelmi törvény megsértése miatt.

A bíróság gyors eljárásban 1905 euróra pénzbírság megfizetésére kötelezte a turistát, ami több mint 600 ezer forint.

Mit tehetünk, ha a tulajdonos nincs a helyszínen?

– Az első és legfontosabb lépés, amit tehetünk, ha értesítjük a rendőrséget, hogy bajban lévő állatot találtunk

– Tudjuk meg a rendőröktől, hogy milyen gyorsan érkezik majd meg a segítség

– Telefonon kérhetünk tanácsot a hivatalos szervektől is a helyzet helyes megítélésére és jogi támogatást is kérhetünk tőlük a helyzet reális felvázolásával

– Ha többen vagyunk, egyikünk maradjon az autónál, másikunk kezdjen el lehetőségeket keresni, hogy megtaláljuk a tulajdonost: térjünk be a boltokba, ahova a parkoló tartozhat, keressük a tulajdonost, mondassuk be a rendszámot a hangos bemondóba, ha van ilyen

– Ha nyitva van valamennyire, igyekezzünk először ne betörni, hanem kézzel lejjebb nyomni az autó ablakát

– Nem baj, ha készítünk fotókat vagy videó felvételt, hiszen később nagyon fontos szerepük lehet az állatkínzás bizonyításában, de soha ne előzze meg a fotózás a segítség kérést!

– Sajnos ilyen esetben a vagyoni kár megtérítésére kötelezhető az, aki akár olyan módszerrel menti meg az állatot ilyen esetben, hogy kárt tesz az autóban. Ha ezzel számoltunk, és úgy ítéljük meg a helyzetet, hogy az állat akár el is pusztulhat, ha nem cselekszünk, akkor hallgassunk a szívünkre, és hozzuk ki onnan.

– Keressünk szemtanúkat helyzetünk biztosítására, írjuk fel adataikat és  kérjük meg őket, hogy erősítsék meg a vészhelyzet fennállásának tényét.

 

Cikkajánló:

22 kölyökkutya halálát okozta az illegális kereskedő – vajon milyen büntetést kap érte

7 videó, ahol az emberek ablakot törtek, hogy kimentsék a forró autóból a kutyát

Ha autóba zárt kutyát látsz – először inkább segíts, utána fotózz

Hogyan ismerjük fel a hőguta jeleit és mit tehetünk

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: MTI
A fotók illusztrációk!

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...