Saját KB bal
Saját KB jobb

Szeretünk Cegléd – idén tűzijáték helyett lézer show-t tart a város augusztus 20-án

A városvezetés idén a hagyományoktól eltérő – a kutyásoknak azonban nagyon is üdvözölendő módon tűzijáték helyett lézershow-val ünnepli meg augusztus 20-át.

 

„Mi lesz a következő? Betiltják a vihart is?”

Ilyen és ehhez hasonló megjegyzések kísérték a bejelentést, de a lényeg, hogy a környékbeli kutyásoknak ez hatalmas megnyugvást fog jelenteni az év egyik legstresszesebb napján. Természetesen mindig van, akinek ez sem felel meg, hiszen megszoktuk, hogy augusztus 20-a nem szólhat másról, mint a végeláthatatlan durrogtatásról.

Nem az előre megtervezett tűzijáték a legnagyobb baj

A felelős kutyatartók képesek megoldani az érintett pár napra, hogy biztonságba helyezzék kedvencüket. Ahogy a viharokat, úgy a tűzijátékot is át lehet vészelni megfelelő intézkedésekkel, jól tervezett sétákkal és esetleg nyugtató hatású szerekkel. A tragédiákat általában a megtervezhetetlen történések okozzák: ilyen például a túl korai vagy épp túl sokáig – akár több napra is elhúzódó petárdázás.

Cegléd szimpatikusan döntött

Bár valószínűleg nem elsősorban a kutyások nyomására döntött így a városvezetés, a pirotechnikai szakemberekkel konzultálva mégis ezt a döntést tartották a legjobbnak. Valószínűleg nagy szerepe volt a végeredményben annak, hogy sok helyi épület felújítás alatt van, amelyek állványzatára, ponyváira kiemelt veszélyt jelentene a tűzijáték.

Kutyabarát tűzijáték Olaszországban

Mindenki tudja, hogy a tűzijáték szemet gyönyörködtető, de a gazdik fontosabbnak tartják a kedvenceik által átélt stresszt, mint a szórakozást. Erre talált megoldást egy olasz kisváros, a Parma tartományban lévő Collecchio városa. Új törvényt hoztak az háziállatok és a vadvilág – hiszen ez nem csak a kutyákat érinti – védelmében, amely előírja, hogy kötelező csökkenteni a zaj hatást, amely szorongást és félelmet okoz nekik. Így látva a jó lehetőséget, egy olasz cég kifejlesztett egy pirotechnikai eszközt, amely ugyan mellőzi a hanghatást, de ugyanazt a látványt nyújtja, mint a hagyományos ünneplés.

 

Fontos cikkek a témában:

Most légy okos: a legújabb elmélet szerint meg kell nyugtatni a tűzijátéktól stresszes kutyát

Újabb petíció indult Nagy-Britanniában a tűzijáték betiltásáért – azonnal többezren írták alá

Tűzijáték pro és kontra

Ezen a 7 fürdőhelyen biztosan szívesen látnak kutyáddal

 

 

(kutyabarát.hu)
 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...