Saját KB bal
Saját KB jobb

Kissé túllőttek a célon – Priscilla Presley és Kim Basinger halott kutyákkal demonstrált a kutyahús fogyasztás ellen

Figyelem! A téma sokak számára felkavaró lehet – A Los Angelesben lévő Dél-koreai konzulátus előtt tartottak demonstrációt, ezzel tiltakozva az országban jellemző kutyahús fogyasztás ellen. A tüntetés azonban meglehetősen morbidra sikerült, ugyanis a sztárok állatorvosi rendelőből kölcsönkért elhunyt kutyákkal az ölükben jelentek meg.

 

Egy rendezvénynek mindig hatalmas érdeklődést biztosít, ha ismert emberek is megjelennek rajta. Az igen fontos témában több sztár is vállalta a részvételt, hiszen ők is átérzik a világ túlsó felén zajló, kutyákkal szembeni kegyetlen bánásmód súlyát.

Priscilla Presley (73) és Kim Basinger (64) is aktívan részt vett a tüntetésen, de sok kritikát is kaptak a jó ügy elismerése mellett: ugyanis nem volt elég az elrettentő plakát, az egyenpóló vagy a tájékoztatók, a sztárok halott kutyákat tartottak a karjaikban.

Mindenki értette a lényeget, és a figyelmet igencsak ügyesen irányították a téma súlyosságára, de sokaknak ez már túlzás volt. Az állatok tetemeit állítólag egy helyi állatorvosi rendelőből kérték kölcsön a demonstráció idejére, ami egyrészt népegészségügyi, másrészt erkölcsi kérdéseket is felvet.

A tüntetés egyébként némán zajlott, de így is kissé túl beszédesre sikerült. Kim Basinger is hasonlóan megrázó plakátot választott – hiszen tudta, hogy a kamerák kereszttüzében lesznek.

Állítólag a los angeles-i állatorvos, aki biztosította a tetemeket a tüntetés idejére, azzal érvelt, hogy az állatok így holtukban is jó ügyet szolgálnak: azt a házikedvenc típust képviselik, amelyeket Dél-Koreában elpusztítanak és megesznek. A források azt is jelezték, hogy a kutyákat tiszteletteljesen elhamvasztották a tiltakozások után.

A demonstráció szervezője, a Last Chance for Animals érdekképviseleti szervezet még két megmozdulást tervez Washington DC-be és Szöulba. Számítások szerint csak Dél-Koreában évente mintegy 2 millió kutya végzi élelemként, világ szinten pedig ez a szám eléri a 30 milliót.

 

Ezeket is ajánljuk:

A világ felhördül a kutyahús fogyasztás ellen – de vajon szalonnát, kisborjút, lovat ettek ma már?

Az olimpiai síelő egy kutyát már örökbe fogadott, de a többi 90-et sem tudja otthagyni a koreai húsfarmon

Amerikába menekítik a kutyákat Dél-Korea húsfarmjairól

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...