Saját KB bal
Saját KB jobb

A pár nem ivartalanította a két kutyáját – négy év múlva 82 kutyát mentettek a rendőrök a házból

Mikor egy nő váratlanul meghalt, a rendőrség kivonult a házához, hogy a nyomozás részeként ellenőrizzék a helyszínt. Semmi különöset nem kerestek, mégis sokkoló látványt nyújtott, amivel ott szembesültek: a ház minden zugából kutyák bújtak elő. Körülbelül 40-re tippeltek pár óra munka után, de a végeredmény több mint a duplája lett.

 

Az embereknek már szinte nem lehet új információt, diagramot vagy ábrát mutatni, hogy mi történik, ha két ivaros kutya összekerül. Azt hihetnénk, hogy már mindenki érti, hogyan lesz két ebből nagyon sok, de sajnos mindig jön egy újabb hír, ami az ellenkezőjét mutatja.

Birmingham, Anglia – Amikor a feleség elhalálozott, a rendőrség kivonult ellenőrizni a házát. Nem kerestek semmi extrát, de ami ott várt rájuk, arra nem voltak felkészülve. Arra lettek figyelmesek, hogy a ház összes zegzugából kis csivavák bukkannak elő. Fogalmuk sem volt, számuk hol fog megállni, így gyorsan értesítették az ország legnagyobb állatmentő szervezetét, az RSPCA-t.

– A rendőrök körülbelül 30 kutyához kérték a segítségünket, de akkor még egy másik segélyhívással voltunk elfoglalva – nyilatkozta Herchy Boal, a szervezet nyomozója.  – Amikor pár órával később újra hívtak, nagyon aggódni látszottak az ott kialakult helyzet miatt. Akkor már nagyjából 40-re tippelték a számukat. –

Ahogy később kiderült, összesen 82 kutya volt a házban. Több órába telt, mire egyáltalán megtalálták az összeset, és a szervezet gondjaiba vette őket. Akárhányszor azt hitték, hogy végeztek, újabb ebek bukkantak fel a legváratlanabb helyekről. Elmozdították a mosógépet, és rögtön hat riadt szempár meredt rájuk. Az ottlévők elmondása alapján a ház olyan volt, mintha földrengés pusztított volna végig rajta.

Az összes kutya teljes rémületben volt, többen rátámadtak megmentőikre, mivel fogalmuk sem volt, mi történik velük. Később kiderült, hogy esett az eset: mondhatni a klasszikus történet zajlott le. A nő és a férje négy évvel ezelőtt szerzett két csivavát, akiket nem ivartalanítottak. Négy évvel később már 82 kutyájuk volt, akik még soha nem hagyták el a házat, majdnem teljesen megvadultak, mikor szembesültek a kinti világgal.  

Az összes állatot elszállították a szervezet Newbrook Farm-ján lévő állatkórházba, hogy ellenőrizzék őket. A legtöbbjük bolhás volt, szőrük szörnyű állapotban, többüknek komolyabb sérüléseik is voltak. Bár sokan feloldódtak megmentőik közelében, de volt pár kutya, akiknél nagyon súlyos viselkedési problémákat tapasztaltak az állatmentők, valószínűleg a kaotikus környezet következtében, ahol felnőttek.

– Tipikus gyűjtögetési eset, amikor a tulajdonosok szeretik a kutyáikat, de minden pillanatok alatt kicsúszik a kezeikből. A férjjel sikerült együttműködnünk, hogy rendbehozzuk és kitakarítsuk a házat, amíg mi elláttuk az ebeket. Négyet közülük visszakaphatott, az összes többit új otthonokban helyeztük el. Két kutya azok közül, akiket visszaadtunk a férfinek, nagyon súlyos viselkedési zavarokat mutatott nálunk, boldogtalanok, agresszívek és kezelhetetlenek voltak. De amint hazavittük, mintha kicserélték volna őket: nagyon boldogok lettek. – nyilatkozta az állatmentő tiszt.

A szervezet újra szembesült vele, hogy semmilyen tájékoztató jellegű kampány nem elég ahhoz, hogy mindenkihez eljusson az információ, miért annyira fontos az ivartalanítás.

 

A témához kapcsolódnak:

A beteges kutya gyűjtögetés emberi oldala

Az ivartalanítás világnapja – tisztázzuk újra és újra, miért elengedhetetlen

200 kutyával szaporítottak, miközben állatvédőnek adták ki magukat és adományokat gyűjtöttek

Az adásvételi oldalak is felelősek a szaporítás fennmaradásáért?

Az ivartalanítás fontossága

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...