Saját KB bal
Saját KB jobb

Az apuka, aki három hónapja még nem akarta a kutyát a házban látni

Ki a fene ne szeretné a kutyákat?? Hát ő! Vinicius Carleto 65 éves morgós apja. Vagy legalábbis egy ideig azt hitte. De aztán rájött, hogy ő is pont olyan kutyaimádó, akár a többi. Egy csodálatos és visszavonhatatlan „szerelem” története következik.

 

Carleto Brazíliában él. Tavaly jutott eszébe, így feldobta a témát szüleinek is: mi lenne, ha megmentenének egy menhelyi kutyust?  Egyikőjük sem volt igazán elragadtatva az ötlettől, sőt, édesapja kimondottan ellenezte. – Nem akarok kutyát a házban! – mondogatta, ami a fiúnak cseppet sem volt meglepetés.

– Az apám öreg és morcos, mindig ráncolja a homlokát – viccelődött a fiú, de sosem adta fel. Megszervezte, hogy az édesanyja találkozzon egy általa választott édes kutyával, Pitoco-val. Szerencsére a találkozás olyan jól sikerült, hogy anyukája azonnal átállt az ő oldalára. Mivel az apuka egyedül maradt a vitában, így feladta álláspontját, és megengedte, hogy fia örökbe fogadja az állatot. Pitoco így új otthonhoz jutott, de a fogadtatás Carleto apukája részéről igencsak lagymatag volt. – Elfogadta ugyan a kutyát, de nem sokmident gondolt róla. – jellemezte a helyzetet a fiú.

Aztán egyszer csak minden megváltozott. Carleto elkezdte észrevenni, hogy az apja viselkedése szépen lassan megváltozott a kutyával szemben: elkezdett áldozatul esni Pitoco bájának oltárán. Rájött, hogy az új családtag valójában eszméletlenül elbűvölő.

– Akárhányszor az apám stresszesen hazajött a munkahelyéről, a kutya teljesen elkábította, és minden stresszt maga mögött hagyott. Aztán egyszer, mikor hazajöttem, láttam őket a kertben. Együtt szaladgáltak és játszottak. Soha nem gondoltam volna, hogy ez lehetséges lesz. – mesélte Carleto.

Az apukát teljesen letaglózta az új érzés. Olyannyira, hogy három hónap elteltével már egyenpólóban ünnepelték a csodálatos közös életet. Lényegében ők lettek a borsó meg a héja. Carleto is tanult valamit az esetből: rájött, hogy sokkal több szeretnivaló van a kutyákban, mint amit valaha elképzelt.

 

A kutyás apukák jófejek:

Az apuka örökre megoldotta a kutya körömvágási problémáit

Az apuka a legédesebb módon segít kutyájukon, miután lánya kollégiumba költözött

10 apuka előtte – utána, aki szerint ide kutya be nem teszi a lábát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...