Saját KB bal
Saját KB jobb

Az Anjuna és a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát bemutatja: Pupsicles!

A nyári forróságban fagyizó kutyád most a gyeptelepeken sínylődő ebtársait mentheti meg! Szabó Milán és Szalay József, az Anjuna Ice Pops tulajdonosai – mindketten nagy kutyások lévén – úgy döntöttek, hogy vállalkozásukkal szeretnének támogatni egy kutyákat mentő szervezetet. Választásuk az öt önkéntesből álló Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát (MFÖEK) csapatra esett. A lányok 2014 óta mentenek gyeptelepekre leadott vagy befogott kutyusokat, akiket ideiglenes befogadóknál helyeznek el amíg gazdát nem találnak nekik.

Az együttműködés keretein belül az Anjuna Ice Pops által készített kutyafagyi megvásárlásával a MFÖEK csapatát támogatják a vendégek. Maga a kutyafagyi cukormentes mogyoróvajból, banánból és vízből készül, mindez egy kutyaropi-pálcikán tálalva. A fiúk nem bízták a véletlenre a dolgot: állatorvos által bevizsgált termékről van szó, így fix, hogy a kutyusok egy jó élménnyel távoznak az Anjunától!

Szinte egyidőben azzal, hogy megszületett az Anjuna ötlete már tudtuk, hogy szeretnénk majd kiállni olyan szervezetek mellett, amelyek kutyamentéssel foglalkoznak. A kutyajégkrém ötlete már régóta dédelgetett álmunk volt és először tavaly kóstolhatta meg a négylábú nagyérdemű. – meséli Szabó Milán, az Anjuna Ice Pops egyik tulajdonosa. – A pozitív visszajelzések után úgy döntöttünk, hogy idén összekötjük a kellemest a hasznossal és a kutyajégkrém teljes bevételét felajánlottuk a MFÖEK-es lányoknak. Tisztában vagyunk a magyarországi helyzettel, hiszen nem kell messzire menni hogy az ember lássa milyen körülmények között vannak tartva a kutyák a gyeptelepeken, elég csak megnyitni bármelyik közösségi oldalt. Felelős állattartókként Joe (Szalay József) és én is kötelességünknek tartjuk hogy tegyünk azokért, akiknek nincsen hangjuk. A MFÖEK-es lányok munkáját régóta nyomon követjük, szeretjük ahogy a friss és laza kommunikációjukkal népszerűsítik az örökbefogadást, ideiglenes befogadást. A közösségi oldalaikon nem csak kutyákkal találkozhatunk, de szemtanúi lehetünk annak, ahogy civil emberek összefognak valami jó dolog érdekében és a tettek mezejére lépnek. Szerintünk ez példaértékű és csak buzdítani tudunk mindenkit, hogy tegyen hasonlóan!

Amikor létrehoztam az oldalt, nagyon fontos volt számomra hogy a megmentett kutyát a maga valójában tudjam bemutatni. A gyeptelepeken sokszor nem jön ki az a személyiség, amellyel bárkit le tudnak venni a lábukról, hanem főleg a félelem és a bizonytalanság irányítja akkor őket. Így érthető, ha a leendő gazdik, főleg tapasztalatlan kutyások inkább választják a biztos utat, azaz vásárolnak, mert félnek a következményektől. A mi célunk, hogy segítsük meglátni az érdeklődőknek, hogy milyen kincsek rejlenek a rácsok mögött. – mondja Ferenczi Szoni, a MFÖEK oldal alapítója. – Mi nem vagyunk alapítvány, hanem önkéntes csapatként mentünk. Nagyon megörültünk az Anjunás fiúk megkeresésének, hiszen amellett, hogy az egész nyári kutyafagyi bevételüket felajánlották a szervezetünk számára, havonta három mentett kutyusunkat is támogatják a teljes orvosi költségek fedezésével. Hatalmas segítség ez számunkra, azonban nem csak ez dolgozott bennünk amikor összeültünk. Az Anjunát márkaszempontból is egy erős, izgalmas, kreatív cégnek ismertük meg, amely tökéletesen illik a mi világunkhoz. Így a közös tartalomgyártás és a közös ötletelések is gördülékenyen mennek!

Az Anjuna Ice Pops kutyafagyiját június 15-től a szezon végéig a srácok összes üzletében* meg tudjátok vásárolni 590 forintért, ahol MFÖEK kitűző is jár a gazdinak a finomság mellé.

*Az üzletek címei:

– II.kerület Lövőház utca 24.

– V.kerület Sas utca 7.

– V.kerület Papnövelde utca 10.

– IX.Kerület Ráday utca 16.

– Balatonfüred Aranyhíd sétány 6.

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...