Megmenekült a csontsovány kóbor kutya, akit fölött keselyűk köröztek a lakatlan szigeten

David Foster tavaly izgalmas kalandra indult az Amazonashoz. Alig várta, hogy felfedezze a dzsungelt és a szigetek partjain végig hajózzon. Azt azonban álmaiban sem gondolta volna, hogy útja nem erről marad emlékezetes. Kikötött egy csodálatos, de elhagyatott helyen, ahol feltűnt neki egy elhagyatott kutya – felette a keselyűk köröztek. Érezte: nem hagyhatja hátra.

 

– Éppen hajóztunk, amikor eldöntöttük, hogy kikötünk egy csodálatos parton – mesélte a férfi. – Akkor a távolban megláttam egy kutyát. Nem értettem, mit keres ott, hiszen egy jó ideje nem láttunk egyetlen falut sem. –

A hely elhagyatottnak tűnt, így David odahívta magához a magányos állatot. Amikor közelebb ért hozzá, látta, hogy a végletekig elhanyagolt: tele volt bolhával és kullanccsal, füle szétnyílt és tiszta vér volt. Bordái kilátszottak, testét zúzódások borították. David észrevette, hogy felette keselyűk köröznek az égen. – Annyira közel állt a halálhoz, hogy egyszerre csóválta a farkát és sírt. –

David felismerte a helyzetet: a kutya biztosan nem magától került oda, ahol találta. Tudta: nem hagyhatja ő is hátra. – Tudtam, hogy ha visszatoljuk nélküle a hajót a vízbe, az biztosan a halálát jelenti. Nem „csak” egy kóbor kutya volt. Valaki odahajózott vele és otthagyta. –

David azonnal a hajóra vitte, adott neki egy kis ételt és nevet: Negrita. A legközelebbi városban találtak egy állatorvost, aki ellátta. Habár Negrita vékony és gyenge volt, de ahogy erősödött, egyre jobban megmutatta kedves és szeretnivaló személyiségét Davidnek, és követte mindenhova, ahová csak ment.

Mindössze négy együtt töltött nap elég volt a férfinak, hogy tudja: biztosan hazaviszi magával kis mentvényét az Egyesült Királyságba.

Szerencsére Davidnek otthon és Brazíliában is voltak kapcsolatai menhelyekkel munkája miatt, mivel adomány játékokat gyűjt gazdi nélküli kutyáknak, így hamarosan talált egy kedves hölgyet, aki hajlandó volt elvállalni Negrita felügyeletét, amíg kellőképpen megerősödik a hosszú utazáshoz. Többszázan, a világ minden tájáról küldtek adományt a kutya ellátására és hazaútjára.

David, mikor már biztonságban tudta újdonsült kutyáját, hazatért Észak-Írországba, hogy utána járjon a külföldről behozott állatokra vonatkozó szigorú szabályozásnak.

Végül öt hónapjába telt, mire el tudta intézni, hogy Negrita minden létező oltással és vizsgálati eredménnyel rendelkezzen a határ átlépéséhez. De a boldogság határtalan volt az új első találkozáskor.

Negrita – bár az utazás alatt kissé megilletődött – gyorsan beilleszkedett új otthonába. Különösen saját játékait szerette meg nagyon – természetesen új családja után.

Mára felismerhetetlen az a korábban éhező, magányos állat, gazdája mégis minden este, mikor nézi alvó kutyáját, visszaidézi magában, hogy nézett ki a kilátszó bordáival és a feje fölött köröző keselyűkkel, mikor először látta.

 

Csodálatos megmenekülések:

A biztos haláltól mentett meg egy kutyát az olimpikon Dél-Koreában

A törött lábú agár több mint 3 kilométeren át gyalogolt, hogy elvezesse kölykeihez az állatorvosokat

A drogtanyára zárt pit bull és a rossz gazdijelölt megváltoztatta egymás életét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...