Saját KB bal
Saját KB jobb

Mostantól nem mehet be az ausztrál zenei fesztiválra az, akinél jelez a drogkereső kutya – még akkor se, ha nincs nála drog

Érdekes szigorítást vezettek be Ausztráliában az egyik zenei fesztiválon, és az ilyen helyekre látogatók legnagyobb bánatára máshol is el akarják terjeszteni. Az új szabály értelmében, ha valakinél jelez a drog kereső kutya, kitiltják a rendezvényről, sőt, be sem engedik – még akkor se, ha semmilyen drog nincs nála.

 

Nem fogadták túl jól a hírt a fesztiválokat kedvelő emberek, sőt. Ugyanis mostantól bárki belépését megtagadhatják, akinél a drog kereső kutya jelez – ami nem lenne baj, de akkor is ugyanez a helyzet áll fenn, ha az illetőnél semmilyen drog nincs.

Meglehetősen nagy elvárást támasztanak a drog jelző kutyákkal szemben a megbízók, hiszen egyedül a négylábúak felelőssége lesz, hogy kit engednek be a Sydney-ben megrendezett Above & Beyond zenei fesztiválon. Ha működőképessé nyilvánítják a kezdeményezést, akkor máshol is alkalmazhatják az elvet az országban.

Ezek alapján 100%-nak tekintik a kutyák teljesítményét, tehát, ha egy drog kereső kutya jelez, akkor ez alapján biztosra vehető, hogy az illető bárhogyan is, de kapcsolatban állt már valamilyen kábítószerrel.

A szervezők azzal indokolják a döntést, hogy nem akarják elrontani a hangulatot, de azt sem akarják, hogy bármi veszélyeztesse a fiatalok biztonságát a fesztiválon. Azonban az érintettek szerint a kutya sem adhat minden esetben teljes mértékben megbízható jelzést, főleg, hogy semmilyen más bizonyíték nem kell majd a kitiltáshoz, pedig, ha valaki nem birtokol drogot, akkor nem követ el semmilyen bűncselekményt, ha jelez a kutya, ha nem.

Az előzetes statisztikák szerint a drog jelző kutyák ¾-énél előfordulnak hamis jelzések. A rendőrök azt ígérik, hogy a kutya jelzése után ők maguk is meg fogják vizsgálni az adott esetet – csak azt nem tudni, mit tesznek olyan esetben, ha az eb jelzett, de drogot nem találnak – mert az új szabály szerint akkor is megtagadható a belépés.

 

Cikkajánló:

Függőséget és viselkedési problémákat okozhatnak a jutalomfalatok

Kutyáik segítségével külön-külön győzték le drogfüggőségüket, majd egymásba szerettek

A magyar fesztiválok is nyitnak a kutyatartók felé

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...