Ingyen – ezzel a felirattal a testén tették ki egy parkba a kutyát

Igazán megalázó módját választotta valaki a gazdikeresésnek: járókelők találták a fehér kutyát egy ohio-i parkban egy ketrecbe zárva. Az egész testét alkoholos filccel ráírt üzenetek borították, egyik oldalára az „ingyen” szót firkálták. A kutya szimbóluma annak az emberi kegyetlen felfogásnak, hogy egy élet elintézhető azzal, ha kitesszük valahova, aztán vagy segít rajta valaki, vagy nem.

 

„Isten ajándéka vagyok” – ezzel a firkával sikerült valakinek kint hagynia a kölyökkutyát a parkban. A homlokán díszelgő „csak jó otthont” felirat különösen visszás hatást kelt. Egy állatszerető embernek a módszer maga is felfoghatatlan, hogy egy zárt ketrecben magára hagynak egy védtelen állatot, de az alkoholos filc feliratok különösen megalázóvá tették a látványt.

A megtalálói azonnal hívták a rendőrséget, így hamarosan a helyi állatmentőkhöz szállították, ahol a Marvella nevet kapta.

– Megfürdettük, hogy a lehető legtöbb festéket le tudjuk mosni róla, majd a nap további részét az irodában töltötte, hogy ismerkedjen a dolgozókkal – írta a szervezet dolgozója közösségi oldalukon. – Megkapta az első oltásait, és pár héten belül örökbe fogadható lesz. –

Természetesen a szomorú feliratok miatt a figyelem azonnal ráirányult, így rengetegen jelentkeztek, hogy örökbe fogadnák. Gyorsan meg is találták az ideális családot számára.

Bár az ő esete messze nem a legrosszabb, amivel a hétköznapok során állatvédők találkoznak, de valahol mégis jól szemléltetni, milyen felelőtlen döntéseket képesek hozni emberek, ha egy másik élőlény sora múlik rajtuk. Marvella története kitűnő emlékeztető arra, mennyi lehetőség lenne, mielőtt elhagyunk egy kutyát. Sajnos sok esetben nem ilyen szerencsés a végkimenetel.

 

Itt olvashatsz arról, Mit tegyünk, ha valóban muszáj lemondanunk kedvencünkről

Cikkajánló:

Egy cetlivel és egy zacskó étellel a mezőn hagyták a kutyát

A hirdetésben Iphone-ért cserébe adta volna a kölyökkutyát egy férfi

Örökbefogadás előtt állsz? Ezeket a hibákat ne kövesd el!

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...