Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem engedtek be egy kutyát a szülinapi zsúrra, csak mert pit bull – pedig 9 hetes és szuper cuki

Ashley Yanez és kutyája, Blu nagyon várta már az egyik kutyás cég által szervezett születésnapi zsúrt. A helyszínen azonban szomorú ténnyel kellett szembesülniük: a kutyust nem akarták beengedni, mert a bull típusú fajták közé tartozik. A lány posztjára érkezett rengeteg reakciót már a cég sem hagyhatta figyelmen kívül.

 

Blu 9 hetes, fajtáját tekintve pit bull, vagyis a sokat vitatott bull típusú kutyák közé tartozik. Nem lehet nem szeretni. Lakóhelyük közelében, Houston-ban (Texas, USA) a PetSmart nevű kisállatfeleszereléseket forgalmazó cég születésnapi partit hirdetett kutyáknak és gazdáiknak.

Ashley nagyon készült kedvencével a rendezvényre, ám a bejáratnál kellett szembesülniük a visszautasítással: a szervezők egyszerűen nem engedték be Blu-t. A lány már sejtette az okát, de azért számon kérte őket: nem lepődött meg, hogy Blu-val fajtája miatt kellett kívül maradniuk.

– Blu annyira készen állt a partira, és mégsem engedték be, csak mert pit bull. B­­­*** petsmart – olvashatták sokan Ashley dühös posztját.

Természetesen gyorsan terjedt a hír az interneten, a lányt sokan támogatták és megerősítették benne: sajnos még sokszor fog szembesülni ilyen előítéletekkel és kiközösítéssel.

– Akárhányszor meglát egy másik kutyát, megpróbál vele játszani, de sokszor a többi kutya nem szeretne Blu-val játszani, így alig vártuk, hogy elmehessünk a rendezvényre – meséli Ashley.

A PetSmart viszonylag gyorsan megérezte a kirekesztés és az előítéletesség szelét saját megítélésükben, így gyorsan megkeresték a lányt, elnézést kértek tőlük és felajánlottak egy parti-csomagot. Bár kissé magyarázkodás szaga van a dolognak, hiszen a helyszínen lévő kavarodással magyarázták az ottani döntést, valószínűleg gyorsan elejét akarták venni a további imidzs rombolásnak.

– Szia Ash, minden fajtát – köztük a pit bullokat is – szeretettel látunk a rendezvényeinken és az üzleteinkben egyaránt. Sajnáljuk a keveredést, küldeni fogunk nektek egy parti csomagot, hogy segítsünk pótolni az elmulasztottakat – írta meg a cég a lánynak, de őt nem igazán hatotta meg a gesztus.

– Azt hiszem, ezt a témát már épp itt volt az ideje felszínre hozni – írta Ashley válaszul közösségi oldalán. – A pit bullokkal szembeni tudatosságra oda kell figyelni. Ők is kutyák, őket is megfelelően szocializálni kell, hogy egészséges életet tudjanak élni. A Petco engedi, hogy a pitbullok együtt szocializálódjanak a többi fajtával, így mostantól oda fogunk járni. –

 

Ilyenkor róluk is szó van:

Pit bullja segített a fiatal lánynak túlélni édesanyja öngyilkosságát

Két hét alatt lakást váltott a család, hogy újra együtt lehessen kutyájukkal, akik miatt ki akarták lakoltatni őket

Az Egyesült Államok rendőrsége mostantól örökbe fogadott kutyákkal is dolgozni fog – főként pit bullokkal

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...