Saját KB bal
Saját KB jobb

Az ittas debreceni férfi megrúgott egy kutyát az utcán – az eb gazdája úgy leütötte, hogy majdnem meghalt

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki megütött egy embert, miután az belerúgott a kutyájába. A vádlott akkora ütést adott a bántalmazásért cserébe, hogy a kutyát megrúgó férfi elesett és beverte a fejét – majdnem meghalt.

 

A dehir.hu információi szerint tavaly június 1-jén az ittas sértett a debreceni lakóhelye közelében lévő presszóba indult, útközben találkozott a vádlottal, aki a kutyáját póráz nélkül sétáltatta. A sértett ezt szóvá tette, mire a vádlott a kutyáját magához hívta, majd a pórázt rácsatolta. A vádlott és a sértett közötti konfliktus azonban tovább folytatódott, szóváltásba keveredtek, és a vita hevében a sértett belerúgott a vádlott kutyájába.

A gazdi erre dühbe gurult és teljes erejéből ököllel arcon ütötte a kedvencét bántalmazó férfit. A sértett ekkor hanyatt esett és a fejét az aszfaltozott útba ütötte, majd eszméletét vesztette. A vádlott, látva a sértett állapotát, elhagyta a helyszínt, és a közelben lévő lakásába távozott. A rendőrség később onnan állította elő.

A sértett a bántalmazás miatt többszörös arc- és koponyacsonttörést szenvedett, továbbá agyállományi zúzódás, illetve agyduzzanat is kialakult nála. Sérülései életveszélyesek voltak, életét az idejében érkező szakszerű orvosi ellátás és beavatkozás mentette meg.

A szabadlábon lévő vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

A bíró mérlegelni fogja a súlyosító és az enyhítő körülményeket. Súlyosbító körülménynek számít, hogy a vádlott cserben hagyta az eszméletét vesztő férfit, de enyhítő körülmény lesz, hogy a sértett támadt először, amikor bántalmazta a vádlott kutyáját.

 

Ezek is itthon történtek:

Majdnem agyonverte szívességből valaki kutyáját, de leesett a kalapács feje – felfüggesztettet kaphat, de a kalapácsot át kell adnia

Felfüggesztett fogházat kér az ügyészség a hajdúnánási férfira, aki leszúrta és kidobta az erkélyről a kutyát

Gutorföldei céllövölde: egy 83 éves férfi megölt egy kutyát, majd elrejtette fegyvereit a tyúkólban

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dehir.hu
A fotók illusztrációk

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...