Saját KB bal
Saját KB jobb

A kisfiú még csak 6 éves, de szenvedélyével már 800 kutyának segített új gazdihoz kerülni

Roman, a mindössze 6 éves kisfiú az igazi példa arra, hogy a kor semmire sem akadály, ha valamire szívből vágyunk: anyukájával együtt 800 kutyának találtak már új gazdit. Sikerük elsősorban annak köszönhető, hogy a kissrác magán mutatja be, milyen kedves tud lenni egy gazdi kereső kutya a gyerekekkel, és videókon keresztül próbálja meggyőzni az embereket, hogy fogadjanak örökbe. A munka nem mindig könnyű, sok könnyel jár, de Roman nagyon akarja, így fiatal kora ellenére is maximálisan teljesít.

 

Édesanyja, Jennifer McConn elmondása szerint úgy négy éves kora körül kezdődött, mikor kisfia elkezdett különös érdeklődést mutatni a gazdátlan állatok felé. Akkor döntött úgy, hogy nem kér ajándékokat az ünnepekre, inkább elkezd adományokat gyűjteni egy állatmentő csapatnak, akiket az egyik kisállat bolt előtt látott.

Hamarosan már nem elégedett meg ezzel a tevékenységgel, és állandóan kérdezte édesanyját, hogyan segíthetne az otthontalan állatokon. Ekkor kezdett eljárni a menhelyre segíteni, elsősorban videókat kezdtek készíteni az anyukájával, hogy másoknak is megmutassák: milyen édes és gyerekbarát kutyákat lehet találni a menhelyeken. Játszik velük, sétáltatja őket, és közben mindent elkövet, hogy szimpatikussá tegye őket a nézőknek – természetesen mindezt őszinte gyermeki bájjal.

Roman ez idő alatt megértette, hogy nem minden kutyát vihetnek haza, hiszen már így is vannak saját kedvenceik, ez néha keménnyé teszi a kisfiú munkáját. Olykor elszomorodik egy-egy nehéz helyzetben, de ez nem akadály arra, hogy folytassa, amiben hisz.

Egy idő után a menhely látogatással sem érte be, és valami új, fantasztikus projektbe kezdett. Anyukájával a Project Freedom Ride keretein belül összeszedik a kutyákat Texas azon területeiről, ahol nagyon magas az altatás aránya, és elszállítják őket Washingtonba, hogy új otthonhoz jussanak. Tavaly a projekten keresztül 720 kutyát adtak örökbe, az idei szállítmánnyal pedig 111 kutyát tudtak elvinni, és közel 30%-uk azonnal gazdihoz került. Roman maga adta át a kutyákat új tulajdonosuknak.

A kisfiú édesanyja szerint ezt a hihetetlen számot csakis azzal tudták elérni, hogy Roman olyan ügyesen hívja fel az emberek figyelmét a munkájukra és az örökbe fogadható kutyákra, nélküle a kutyák töredéke került volna csak ilyen gyorsan gazdához.

A kisfiú ügyessége olyannyira elhíresült, hogy sokszor már személyesen őt hívják el egy-egy menhelyre, hogy segítsen örökbe adni egy rosszabb esélyekkel induló kutyát.

 

A hétköznapi hősök köztünk élnek:

A kisfiú elment a menhelyre, és hazavitte a legidősebb vak, siket kutyát

A Fülöp-szigeteki 10 éves kisfiú megnyitotta saját menhelyét

Négy éves kisfiú fizette ki két pit bull örökbe adási költségét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...