Kutyája segít a felépülésben annak a párnak, akik mindketten elvesztették lábukat a bostoni bombatámadásban

Jessica Kensky and Patrick Downes mindketten elvesztették bal lábukat, amikor a bostoni maratonon egy bomba robbant. Azóta igyekeznek teljesen felépülni fizikailag és lelkileg, ebben legfőbb segítségük kutyájuk, Rescue. A pár próbál kihozni mindent a helyzetből, még egy gyermekeknek szóló könyvet is írtak felépülésükről.

 

A fiatal pár pár évvel ezelőtt még egy maratni futáson vett részt, az elmúlt időszakban azonban már a járást kellett újra tanulniuk. Mindketten elvesztették bal lábukat, mikor egy bomba robbant a bostoni futóverseny helyszínén. Szemük, fülük is megsérült, nem beszélve a pszichés traumáról. Jessicának a másik sarka is oly mértékben roncsolódott, hogy később azt a lábát is amputálni kellett.

A kutyával egy boldogabb nézőpontot kaptak

Igyekeznek pozitívan hozzáállni a velük történtekhez, bár a feldolgozás nem ment volna Rescue, a fekete labrador nélkül. – A gyerekek szeme mindig kigúvad, mikor meglátják, hogy van összesen három művégtagunk és egy gyönyörű kutyánk piros kendővel. – meséli a 34 éves Patrick. – De ahelyett, hogy sérültnek látnának minket, inkább úgy néznek ránk, mint a szuperhősökre. –

Az eset után fél évvel kapták meg Rescue-t, hogy segítsen nekik a mindennapi teendőkben, valamint a lelki feldolgozás folyamatában. – Rájöttünk, hogy sokkal boldogabb szempontból tudunk magunkra nézni neki köszönhetően. Akkor is el kellett vinni sétálni, amikor a mozgékonyságunk még közel sem volt elégséges. Rákényszerített minket, hogy felálljunk a kanapéról, és törődjünk vele – és magunkkal. – mondja a 37 éves Jessica.

Az élet megy tovább

Miközben Washingtonban egy rehabilitációs központban kaptak kezelést, elhatározták, hogy megírják történetüket egy könyvben, amit gyermekeknek szántak. A mese egy lányról szól, aki mindkét lábát elveszíti, de kutyája segítségével újra tanul járni. – Reméljük, hogy a könyvben a gyerekek meglátják saját magukat, és erős üzenetet ad át nekik arról, hogy az élet megy tovább, főleg akkor, ha egy olyan hű barát áll melletted, mint mellettünk Rescue. –

 

Még több csodálatos történet:

3 lábú kutyusok segítenek az amputált lábú 6 éves kislánynak megbékélni a világgal

A 12 éves amputált lábú kisfiú háromlábú kutyát keresett maga mellé

Annyira imádja kutyáit, hogy műlábait hozzájuk illőre terveztette

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
F
otók: Today

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...