Saját KB bal
Saját KB jobb

A magányos kutya, aki ellopott egy magányról szóló könyvet a boltból, majd megváltozott az élete

Néha íródik olyan történet a hétköznapi életben is, amiből végül világhírű bestseller lesz – nos, ez a kutya biztosan magasan nyert ebben a kategóriában. Magányosan, kóbor állatként tengette az életét, mikor úgy döntött, besétál egy egyetemi könyvesboltba és ellop egy magányról szóló könyvet. Az az egy ballépés azonban az egész életét változtatta meg.

 

Senki sem tudja igazán, hogy honnan jött a kissé lerobbant kinézetű kutya, és miért választotta pont az egyik brazil egyetem kollégiumi kampuszát menedéknek. De biztosan nincs kétség afelől, hogy megtalálta a tökéletes módszert arra, hogyan hívja fel magára a figyelmet.

A kutya alkalmanként felbukkant a Feevale Egyetemen, Novo Hamburgo városában, és letelepedett a kollégium könyvesboltja elé. Hogy pontosan mit keresett ott, mindenki csak találgatja, de a kutya később világossá tette a környezete számára, hogy igenis van valami célja az ott létének. Ha első látásra nem is túl törvényes célja.

Pár napja az eb ugyanis úgy döntött, hogy besétál a könyvesboltba, és ellop egy könyvet. És nem is akármilyet. A regény, amit kiszemelt, az „Elhagyatottság napjai” – a címe is tökéletesen találó akkori helyzetére.

A biztonsági kamera rögzítette az akciót. Percekkel később egy diák visszahozta a könyvet, amit a kutya lenyúlt, de a történet itt még közel sem ér véget. A videó felkerült az internetre, ahol mindössze pár nap alatt közel 850,000-en látták. De a felvétel még itt sem merült ki egy szerethető kutya szereplésében: hatására beindult egy sors gyökeres megváltozása. Egy csapat helyi állatmentő eljött a kollégiumhoz, és magukhoz vették az enyves mancsú ebet. Elvitték állatorvoshoz, megkapta az oltásait és megfürdették.

 

A legjobb rész pedig még csak most jön. A kis könyvtolvaj mára már egy ideiglenes családnál tanulja az együttélés szabályait, és soha többet nem lesz szüksége sem lopásra, sem szomorú regényekre a magányról, ha végre megtalálja majd végleges családját.

 

Ők is loptak, nem is akármiket:

Az empanadát lopó kutya ellopta a világ szívét is

A ház kamerája rögzítette, ahogy egy kisfiú lop egy ölelést a család kutyájától

Lebukott a Balaton szeletet lopó kutya, de még szabadlábon van

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...