Saját KB bal
Saját KB jobb

Az olimpiai síelő egy kutyát már örökbe fogadott, de a többi 90-et sem tudja otthagyni a koreai húsfarmon

Gus Kenworthy freestyle-síelő, miközben a 2018-as téli olimpián vesz részt Dél-Koreában, másért is címlapra került: jelenleg már 90 kutyánál tart, akik életét gyökeresen megváltoztatja. Korábban már elindította egy kutya örökbe fogadását, akibe beleszeretett, de egy nemzetközi szervezet segítségével a többiek sorsán is változtatni akar.

 

Gus már pár évvel ezelőtt is kivívta az emberek tiszteletét, amikor Szocsiban két kóbor eben segített: az olimpiai faluhoz közel találta őket az utcán, és egy hosszú, bonyolult procedúra kellett ahhoz, hogy az Egyesült Államokba vihesse őket, de végül kijárta.

Nemrég beszámoltunk róla, hogy idén, Dél-Koreában sem tétlenkedik: először örökbe fogadott egy kis szőrmókot egy húsfarmról, ahol 90 kutya borzalmas körülmények között várta a biztos halált. Gus azonban nem állt meg itt: képtelen volt nézni a többi kutya sorsát, így rajtuk is segít.

Dél-Koreában jelenleg 17,000 húsfarm működik, ahol mintegy 2,5 millió kutya embertelen körülmények között él, csak azért, hogy utána húsként végezzék a tányéron.

Gus úgy gondolja, nem az ő feladata bírálni a koreai kultúrát: bár nem ért egyet a kutyahús fogyasztásával, nem gondolja azt, hogy a nyugati kultúrának joga van minden országra ráerőltetni saját elveit. Az viszont, hogy ezeket a kutyákat felháborító körülmények között tartják, már más kérdés: Gus emellett nem hajlandó szó nélkül elmenni: egy kultúra sosem engedhetne meg magának ilyen kegyetlenséget. 

Barátjával kiválasztott az egyik farmról egy kutyát, és elindította az újabb folyamatot, hogy hazavihesse magával Amerikába: ő a Beemo nevet kapta, és pár hét múlva, ha befejeződik a vakcinázási programja, repül is új gazdáihoz.

Eközben Gus nem felejtkezett el a többiekről sem: a Humane Society International szervezettel együttműködve megkezdte a többi 90 kutya sorsát is intézni, hogy kiszabaduljanak a pokolból, és új otthonhoz jussanak az USA-ban és Kanadában.

Ilyen emberekre és a példamutatásukra mindig szükség van. Szerencsére nem ő az egyetlen, a kanadai korcsolya bajnok is hazavitt egy ebet, aki ételként végezte volna.

 

Ezek is ehhez kapcsolódnak:

A városvezetés el akarja rejteni a kutyahúst, de az árusokat nem érdekli

Amerikába menekítik a kutyákat Dél-Korea húsfarmjairól

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...