Saját KB bal
Saját KB jobb

Gyorsan azonosították a kutyát ököllel verő rendőrt – felfüggesztették és feljelentették

Gyorsan terjedt az interneten a magyar rendőrről készült felvétel, ahol egy magatehetetlen állatot ököllel ütött meg, az pedig berepült a rendőrautóba. Mivel a felvétel szerint az eset Dányban történt, a Gödöllői Rendőrkapitányság azonnal reagált, és azóta a férfit állásából felfüggesztették, és feljelentették.

 

A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el a felvételen látottakkal kapcsolatban. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság másnap tájékoztatta a 2018. február 19-én Dányon történtekkel kapcsolatban a nyilvánosságot.

Ez alapján a vizsgálat eredményeként az érintett rendőrt 2018. február 20-i hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztették. A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést is tett az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen.

Mint később kiderült, a felvételen egy kutya szerepelt, ráadásul állítólag a rendőr saját kutyája, akit ököllel a csomagtartóba boxolt. A gödöllői rendőrök intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatáról, amely elsődlegesen megállapította, hogy az állat nem szenvedett sérülést az eset során. Azonban valószínűleg pontosan emiatt nem lesz majd következménye a történteknek a rendőrre nézve.

A másik rendőr felelősségéről, aki valószínűleg láthatta, hogy társa mit művel, de sem közbe nem lépett, sem a kutya állapotát nem ellenőrizte, nem tudni semmit.

Ráadásul közben egy internetes trollt osztanak a népek, mint elkövetők, aki hozzászólt a beszélgetésekhez ugyanazon a néven, mint a rendőr.

A rendőrállomány tagjai olyan szinten megérezhették a felvétel által kiváltott népharagot, hogy ők is azonnal reagáltak az esetre közösségi oldalukon. – Tudjuk, hogy sajnos köztük is akad ilyen ember, ahogy a pékek, közgazdászok, tanárok között is…De tudjuk azt is, hogy ki fogja dobni magából a rendszer. Ne azonosítsunk minden egyes rendőrt egyetlen tetteivel! 
A gépezet beindult, engedjük, hogy tegye a dolgát. Biztos, hogy lesz még visszhangja, ahogy mi is tudunk bővebbet, tájékoztatni fogunk. 
Ne váljatok olyanná, mint ő. Ne bántsatok igazságtalanul senkit. Egy kis türelmet kérünk! –
írták.

 

Itt elolvashatod az előzményeket

Az állatkínzás, mint bűncselekmény

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: police

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...