Saját KB bal
Saját KB jobb

Eltanácsolták a CIA-től, mert nem érdekelte a bombakeresés – kiképzője viszont beleszeretett

A képzés alatt „lusta volt, csak tippelte a szagokat és általános érdektelenséget mutatott” – ezzel a jellemzéssel tanácsolta el a CIA Lulu-t. De szerencsére további sorsáról is gondoskodott a szervezet, és most jobb élete van, mint valaha a cégnél lehetett volna.

 

A kis fekete labrador már másfél évesen megbukott: egyszerűen nem érdekelte a CIA által felkínált munkalehetőség. A robbanószer kereső szekcióban kapott esélyt egy képzésre, de inkább nem élt vele, így kirúgták.

A Fairfax megyei Rendőrség (Virginia, Egyesült Államok) kötelékében ő volt a legfiatalabb tanuló, aki részt vett – és akit kitettek. A rendőrök úgy jellemezték döntésüket, hogy nehéz volt, de ez így lesz a legjobb Lulunak.

A kiképzők fő szempontja a képzés során a kutyák mentális és fizikai jólléte, ezért állították le a kiskutya képzését, mivel semmilyen érdeklődést nem mutatott a robbanószer keresés iránt, így nem tudták volna játékosan megoldani a megtanulandó feladatokat.

Lulunak valóban így lett a legjobb: ugyanis kiképzője annyira el volt ragadtatva a munkához cseppet sem konyító kutyától, hogy azonnal örökbe fogadta. Most elsődleges elfoglaltsága, hogy új gazdája gyerekeivel játsszon, mókusokat és nyulakat szagoljon ki a hátsó kertben, és begyűjtse a jutalomfalatokat.

A hírt rengetegen üdvözölték az interneten, egyetértettek azzal a megközelítéssel, hogyha még egy kutya fajtája alkalmassá is tenné egy feladatra, nem jelenti azt, hogy az az egyed élvezi is, amit elvárnak tőle.

 

Az eset nem egyedi: volt kutya, akit a rendőrségtől rúgtak ki, mert túl kedves volt.

Segítőkutyák az első munkanapjukon

Bombakereső kutya végezte el a kezdődobást a hokimeccsen

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...