Saját KB bal
Saját KB jobb

Senki sem jött felolvasni a könyvtárba a terápiás kutyának – az internet kárpótolta

Sting egy édes terápiás kutya, aki imádja a gyerekeket segíteni a könyvtárban, hogy minél kevesebb szorongással tudjanak olvasni. Azonban előző héten senki sem jött, hogy olvasson neki. A kutya kissé csalódottan töltötte az idejét a könyvtárban, így gazdája azt gondolta, csinál egy kis kedvet a gyerekeknek. Kiposztolta Sting képét –  azóta a kutya naptárja hónapokra előre be van táblázva.

 

Fantasztikus ötlet a gyerekek olvasását segítő kutyák programja, amit egyre több helyen előszeretettel alkalmaznak. Az iskolai nyomás helyett a kutyák, mint hallgatóság oldják a stresszt, nem bírálják az olvasót, ha hibázik vagy még nehezen megy neki, ezzel segítik a gyerekeket, hogy egyre magabiztosabbak legyenek.

Sting Minnesotában él, és az elmúlt években nagy lelkesedéssel vesz részt a „Paws to Read” programban a könyvtárban. 4-8 éves gyerekek olvasnak fel neki, ő pedig maga a tökéletes hallgatóság.

Azonban legutóbb senki nem jött, hogy felolvasson Stingnek, aki ezt mély letargiával vette tudomásul. Az eset után Sting gazdája, John Muellner kitette közösségi oldalára kutyája fotóját, ahogy egész nap a gyerekeket várta.

Azonnal hatalmas támogatást kaptak. Nem csak a helyiek kaptak az alkalmon, de volt olyan, aki repülővel érkezett, hogy felolvashasson Stingnek. Most a kutya naptárja hónapokra előre be van táblázva, és a legszebb benne, hogy a következő generációt segítheti önbizalma építésében pusztán azzal, hogy önmaga.

 

A kutyák csodálatosak:

A gyerekek szomjazzák a tudást az állatokról, csak át kell adnunk nekik

3 lábú kutyusok segítenek az amputált lábú 6 éves kislánynak megbékélni

Harvey vakként lett terápiás kutya és mindenkinek megdobogtatja a szívét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...