Saját KB bal
Saját KB jobb

Könnyekben tört ki a férfi, aki egy dugóban ragadva ismerkedhetett meg egy terápiás kutyával, miután elvesztette saját kutyáját

A dugóban ülve egy kétségbeesett férfi hívta fel az előtte pár autóval veszteglő terápiás kutya tulajdonosait az autóra kiragasztott telefonszám alapján. Kiderült, hogy három hónappal ezelőtt kénytelen volt elválni saját kutyájától, és annyira hiányzott neki egy kutya közelsége, hogy szeretett volna megismerkedni a kocsiban utazó terápiás kutyával. Sherman gazdái akkor még nem is gondolták, milyen megható pillanatnak lesznek szemtanúi. 

Sherman nem mindennapi terápiás eb. A maga 104 kilójával és fajtájával (angol masztiff) nem tartozik az átlagos segítő kutyák közé. De mindez nem számít abban a pillanatban, mikor képes segíteni valakin, aki rászorul.

Épp gazdáival utazott, mikor egy hatalmas dugóba keveredtek, 15 percig meg sem tudtak mozdulni az autóval. Sherman így kihasználva a helyzetet levegőzött egyet: kidugta hatalmas fejét az ablakon, és nézelődött.

Ekkor szúrta ki egy férfi, aki pár autóval hátrébb ragadt bent a dugóban. Andy akkor tért haza három hónap után egy időseket ellátó otthonból, ahol súlyos hátbántalmaival feküdt. Mivel előtte nem volt kire hagynia saját imádott nagytestű kutyáját, és fájdalmai miatt nem tudta volna később sem ellátni, kénytelen volt örökbe adni, ami összetörte a szívét.

Mivel Sherman-ék kocsiján kint volt a telefonszámuk, Andy vette a bátorságot és felhívta Sherman gazdáját a dugóban. Elmesélte, hogy vesztette el saját kutyáját, és hogy rohanták meg az emlékek, amikor meglátta Sherman hatalmas, édes fejét a kocsi ablakban. Elcsuklott a hangja a telefonban, mikor megkérdezte a gazdákat, hogy néha találkozhatna-e Sherman-nel, hogy egy kis időt tölthessen vele. Természetesen a gazdák örömmel mondtak igent, és számot cseréltek.

Ahogy ott ültem a dugóban, egyszerűen nem tudtam kiverni Andy hangját a fejemből – mesélte később közösségi oldalán a tulajdonos. – Elhatároztuk, hogy visszahívjuk, és megkérdezzük, van-e kedve most találkozni Sherman-nel egy közeli parkolóban. Hallottuk a hangján, hogy szinte összeomolva mondott igent. –

Egy pár instrukció után a dugóból kikeveredve megtalálták egymást a parkolóban, ahol kinyitották a kocsijuk ajtaját Andy-nek, hadd üljön be egy kicsit Sherman mellé.

Ahogy Andy beült, Sherman azonnal odajött mellé, és mintha értené a helyzet drámaiságát, egyszerűen csak hagyta, hogy Andy ölelje. A férfi könnyekben tört ki a kutya érintését érezve, sokáig csak ült a kocsiban és zokogott. Természetesen a türelmes eb gazdái szemei is könnybe lábadtak.

Nem minden kutya alkalmas terápiás kutyának, de azoknak, akik terápiás állatként dolgoznak, valamilyen különleges, nyugtató kisugárzásuk biztos van. Ma már kutatások hivatalosan is bizonyítják: 20 perc elteltével egy terápiás kutya képes csökkenteni az ember stressz szintjét és fájdalom érzetét is.

Jó kutya vagy, Sherman!

 

Ők is különleges segítők:

Harley vakként lett terápiás kutya, és mindenki szívét megdobogtatja

Terápiás kutyákkal nőttek fel a stresszes gepárdok

Kermit gyász-terápiás kutyaként dolgozik

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: littlethings
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...