Saját KB bal
Saját KB jobb

Két napig a síneken maradt a hős kutya sérült barátjával, a vonat a fejük felett száguldott el

Lucy sérülései miatt nem bírt megmozdulni, a sínek között feküdt Ukrajnában. Panda ugyan el tudott volna menni, de nem tette: saját testével melegítette a fagyban a bajban lévő kutyát. Azzal is dacolt, hogy a vonatok közvetlenül a testük fölött robogtak el. Ösztön? Szeretet? Barátság? Hűség? Mindegy, minek nevezzük.

A hősiességet talán emberi viselkedésnek hisszük, hiszen nagyfokú tudatosságot feltételezünk mögötte, azonban egy állat percek alatt, pusztán ösztönöktől vezérelve is képes hőstettet véghezvinni. Két teljes napig tartott a két kutya tortúrája, mire végre megtalálták őket.

A videót készítők szerint, Panda nem csak sérült barátja mellett maradt, hanem mellé fekve lenyomta a földre a fejét, hogy még véletlenül se sérüljön meg, ahogy a vonat elhaladt fölöttük. Ha a helyiek közeledni akartak, Panda ugatni kezdte őket – tőlük is védte Lucy-t.

Nem derült ki, hogy a lány kutya hogy sérült meg. Denis Malafeyev, aki kiposztolta a videót, egy telefonhívást kapott az egyik barátjától, ő értesítette a két bajban lévő kutyáról. Denis azonnal a helyszínre indult, de Panda még akkor is határozottan védte négylábú barátját.

– Láttam, hogy egy vonat közeledik. – Denis tanácstalanul állt, nem tudta, mit tehetne. – A fiúkutya hallotta a vonat hangját, azonnal közelebb ment a szukához, mellé feküdt és lenyomta mindkettőjük fejét a földre, hogy a vonat elhaladhasson felettük. –

Végül a két kutyát sikerült elhozniuk a sínekről, Lucy számos zúzódást szenvedett, és a kihűlés is veszélyeztette mindkettőjüket. Még időben kerültek orvoshoz. Sőt, még gazdájuk is meglett, így a kezelés után haza is kerülhettek. 

 

Még több hős:

Egy kutya is segített 2500 gyermek megmentésében a 2. világháborúban

A hétköznapi kutya hősök köztünk járnak

A hős kutya kígyótámadástól mentette meg a családját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...