Saját KB bal
Saját KB jobb

Letöltendő börtönbüntetést kér az ügyészség a menhelyi kutyákat megverő férfi ellen

Az ügyészség végre vádat emelt azzal a férfival szemben, aki még júliusban tört be a Gencsapátiban lévő menhelyre, és nyolc kutyát vert meg fahusánggal és vasvillával, súlyos sérüléseket okozva nekik. Az ügyészség ez alkalommal is letöltendő börtönbüntetést kért. 

A férfinek azzal a váddal is szembe kell néznie, hogy korábban két kutyát is ellopott ugyanonnan.

Ferenczi Dávid párszáz méterre lakik a kutya menhelytől Gencsapátiban, Vas megyében. Egyik nap hatalmas hangzavarra lett figyelmes, ami talán megszokott egy telep közelében, azonban a zaj 10 perc alatt sem csendesedett.

Értesítették a tulajdonost, aki valószínűleg nem tudott volna rosszabbra felkészülni, mint amit látott: egy meztelen férfi verte a kennelekből kiengedett kutyákat.

„Hét kutya volt kiengedve, azokat ütötte-verte. Erre én azonnal visszamentem a kocsihoz és riasztottam a rendőröket. Utána visszajöttem ide, mobiltelefonnal, és addigra elcsendesedtek a kutyák” – nyilatkozta az RTL Klubnak Ferenci Endre, a tulajdonos.

Az ügyészség most emelt vádat a férfi ellen állatkínzás és lopás miatt, mivel kiderült, hogy tavasszal már járt a menhelyen, és akkor két, egyenként 60,000 forintos kutyát ellopott.

„A vádlott július végén bement a kutyamenhelyre, majd egy fahusánggal többször megütött hat kutyát, és répavillával megszúrt két állatot. Az állatok sérülései alkalmasak voltak arra, hogy maradandó egészség károsodásukat okozzák” – írta le az esetet az rtl híradónak Vassné Dr. Szele Adrienn, a Vas megyei Főügyészség szóvivője.

Az ügyészség kérése alapján akár 3 évre is ítélhetnék a férfit, de egyelőre nem jellemző, hogy komoly büntetések születnének állatkínzásos ügyekben.

 

Cikkajánló:

1081 állatkínzási eljárásból mindössze 189 esetben történt vádemelés 2017-ben

Anglia, Skócia és Wales 5 évre emeli az állatkínzásért kiszabható büntetést

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: rtl híradó
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...