Saját KB bal
Saját KB jobb

Mikulásos szánkó liftet kapott a 16 éves kutya gazdájától a lépcsőre

Nincs karácsony karácsonyi csodák nélkül. Timmie, a 16 éves jack russel terrier már nem tudott le- és felmenni a lépcsőn. Így gazdája meglepte: saját maga fabrikált neki egy kivilágított mikulás-szánkót, hogy könnyebb legyen a közlekedés az édes matuzsálemnek.

 

Timmie kedve akkor romlott meg, mikor az ízületi gyulladása és egyéb egészségügyi problémái miatt már nem tudott mozogni még a lakásban sem. Ha túl sokszor próbált a lépcsőn közlekedni, akkor apró lábai gyorsan feladták, és a nap hátralévő részében ölben kellett fel- és le vinni.

Gazdája, Duncan Evans érezte, tennie kell valamit, hogy megkönnyítse kis barátja életét. Így összeeszkábált egy liftet, amire ráállva Timmie teljesen egymaga tud közlekedni a lépcsőn. De nem akármilyen emelő szerkezetet talált ki a mindössze 27 éves felelős és szerető gazdi: ha már karácsony, akkor legyen igazi a hangulat. A lift egy kivilágított, díszes Mikulás szánkóra hasonlít.

Duncan szerint kellett egy kis idő, mire kedvence hozzászokott az új szerkezethez, de egy kis gyakorlás után már megtanulta egyedül használni, így teljesen visszanyerte a házban a szabadságát.

„Timmie-nek rengeteg gyógyszert kell szednie, mert megnagyobbodott a szíve, és a tüdejével is gondok vannak már, így nem csinálhat semmit, ami megerőltető” – meséli gazdija. – „Alapvetően még jól van, így meg akartam könnyíteni az életét, és még jobban kímélni a kicsi ketyegőjét.”

A cuki pár már korábban is ismert volt, mivel gazdája egy elektromos gördeszka utánfutót is fabrikált már, hogy Timmie többet lehessen a friss levegőn akkor is, ha már a séta kevésbé megy neki.

 

 

Vannak még csodák:

Csodálatos új otthona és munkája lett a deformált arcú kutyának

Szívmelengető fotók egy kisfiú és egy örökbe fogadott labrador életéről

Előbbre hozták a karácsonyt, hogy kutyájuk részt tudjon venni rajta

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...