Csodálatos új otthona és munkája lett a deformált orrú Picasso-nak

Mára az egész világ megismerte Picasso-t, az elcsavarodott arcú kutyát. Sokáig elkerülték a potenciális gazdi jelöltek, és később szeretett testvére elvesztésével is meg kellett küzdenie. Így méltán számít a nap szenzációjának, hogy a hányadtatott sorsú eb végre tökéletes otthonra talált. 

 

Mi is bemutattuk Picasso-t, aki corgi és egy pit bull terrier keverékként elég fura külalakkal látta meg a napvilágot. A tulajdonosa kérte, hogy őt és testvérét, Pablo-t tegyék fel az altatási listára, de egy állatmentő csapatnak köszönhetően ezt sikerült elkerülniük. A csapat bizonyította, hogy semmilyen olyan egészségügyi veszélyt nem jelent elcsavarodott orra, amivel indokolt lenne az elaltatása.

Sajnos később Pablo egy agyi aneurizma következtében meghalt – Picasso nagyon kötődött testvéréhez, születésük óta együtt voltak. De végül Picasso-ra rámosolygott a szerencse.

Az őt korábban megmentő szervezet alapítója, Liesl Wilhardt meglátta benne a lehetőséget, így munkát és otthont kínált neki. Mostantól a hölgy 9 másik mentett kutyája mellett ő is helyett kapott a családban, és a Luvable Dog Rescue szervezet nagyköveteként segít a rászorulóknak, mint terápiás kutya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Kivételes temperamentummal rendelkezik” – meséli Liesl. – „Ahogy megláttam, beleszerettem. Mostanra fantasztikusan halad a terápiás képzésen, és beilleszkedett a családba, annak ellenére, hogy most kénytelen először a testvére nélkül élni. Valódi túlélő – túlélte a születését, az utcai életet, a menhelyet, a legjobb barátja elvesztését, új barátokat szerzett. Most már családja van. Annyit szenvedett, azt szeretném, ha mostantól csodálatos élete lenne.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elcsavarodott orra egyedül az evést nehezíti meg, semmi más miatt nem szenved, nincsenek fájdalmai. Most már ő segít azoknak, akik hátrányokkal küzdenek vagy segítségre szorulnak az életben.

 

Ezek is csodálatos történetek:

Idősek, vakok és csak együtt fogadhatók örökbe – egy hölgy mindhármukat hazavitte

Lepisilte a kutya – felé rúgott – megbánta, visszament érte és örökbe fogadta

Az emberek boldogabbak lennének egy örökbe fogadott állattal, mint a lottó ötössel

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Dailymail

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...