Saját KB bal
Saját KB jobb

Idősek, vakok és csak együtt fogadhatók örökbe – a hölgy mindhármukat hazavitte

Egy éve vártak boldog otthonra a menhelyen a vak kutyusok, akik ráadásul jócskán benne jártak a korban, ráadásul együtt kellett volna otthont találni nekik. Esélyeik szinte a nullával volt egyenlő, mégis megtalálták azt a családot, akik pont rájuk vágytak.  

Nehéz helyzetbe került a Nevada Society állatkínzás elleni szervezet, mikor három idős, vak kutya már több mint egy éve náluk volt, és esélytelennek tűnt az örökbe adásuk. Ráadásul, ha fizikai hátrányuk és koruk még nem lett volna elég, a kutyák lelki egymásra utaltsága miatt csak együtt lehetett őket örökbe adni.

A legtöbb ember messze elkerüli az időskorú állatokat az örökbe fogadásnál, de még az egy év fölötti kutyák gazdához kerülésének esélye is radikálisan lecsökken a fiatalabb ebekhez képest.

Néha mégis a legesélytelenebbek is megtalálják a párjukat az életben. Lindsay Devers és családja, ahogy meglátták a három gazdi keresőt, azonnal szerelembe estek velük. Elindították az örökbeadást – a három idős, vak kutyát együtt.

Lindsay a „három vak angyalnak” nevezte el a három gráciát. De sajnos nem sokáig örülhettek egymásnak felhőtlenül, mivel pár héttel később a legidősebbnek, Bellának csúnyán begyulladt a szeme és nagy fájdalmai voltak.

A korrekciós műtét, aminek során az egész szemgolyót el kellett távolítani, nem volt olcsó, ráadásul a család meglehetősen túlvállalta magát a hérom vak idős állat ellátásával. Így Lindsay elindított egy kampányt, amiben az emberek segíthettek neki rendezni a kutya költségeit.  

Amire azonban nem számított, hogy hányan felismerik a három kis angyalt. Mint kiderült, rengeteg ember megnézte őket a menhelyen, és így hárman elég emlékezetesek maradtak sokaknak.  

Támogatásukkal sikerült minden költséget rendezni, és megszabadítani Bellát a fájdalomtól. A kutya most lábadozási idejét tölti a legjobb otthonban, ami csak juthatott neki és sorstársainak.

 

Ezeket is ajánljuk:

A család minden négylábú tagja háromlábú

Harvey vakként lett terápiás kutya, és mindenki szívét megdobogtatja

Öt módszer, hogy frissen tartsd idős kutyád figyelmét

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: little things
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...