Saját KB bal
Saját KB jobb

Több ezren kedvenceik miatt nem tudnak elmenekülni a puerto rico-i hurrikán pusztításából

Többezer ember próbálja elhagyni Puerto Rico-t, a Maria Hurrikán pusztítása után nincs áram, internet és még mindig emelkedik a halálos áldozatok száma. Káosz uralkodik a légitársaságoknál, és ami külön gondot okoz: ha valaki ki is tudja fizetni a jegy árát és tud helyet szerezni, közülük rengetegen akarnak kedvenceikkel együtt menekülni, ami szinte lehetetlenné teszi az utazást. 

A gazdik kezdenek hisztérikussá válni, hiszen állataik megpecsételik az ő sorsukat és sajátjukat is. Bár általában minden repülő járat felenged a fedélzetre zárt hordozóban kutyát, de általában a légitársaságoknak saját szabályrendszerük van az élő állat szállítására – amivel egyáltalán nem voltak felkészülve egy ekkora méretű állatos menekülési hullámra.

Jelenleg nem engedik meg, hogy nagytestű vagy nagyobb létszámú kutyákat szállítsanak a raktérben sem, a forróságra és a kiszámíthatatlan áram ellátásra hivatkozva.

Jónéhány gazda így hátra maradt, hogy ellássa állatait, ahogy csak tudja, mások ismerősöknél helyezik el őket, és miután kijutottak az országból, mindent megtesznek azért, hogy valahogy kedvenceiket is maguk után küldessék.

Így is többezer kisállatot hagytak hátra. Néhány légitársaság már engedett a szabályain, és a nem túlságosan nagytestű állatokat felengedik a fedélzetre, mint „kézipoggyász”, de még ez az átmeneti megoldás sem segít az összes négylábún.
Az egyik repülőjáratot üzemeltető cég lemondott minden – az állatok után fizetendő utazási költségről, és megduplázta 4-ről 8-ra a lehetségesen felvihető kutyák számát.

A fogadó állam, Florida pedig számos szálláshellyel próbálja segíteni a háziállattal érkezőket. Az emberek mélységesen elítélik azokat a cégeket, akik elzárkóznak az állatok szállítása elől, hiszen ezzel halálra ítélik őket.

Korábban már írtunk a szigeten működő Sato-projektről, most ők is mozgósították minden tartalékukat, hogy segítsék az állatok evakuálását. Az amerikai Humane Society állatvédő szervezet pedig főként a puerto rico-i menhelyekre koncentrál, eddig több mint 1500 állatot menekítettek ki.  

 

További cikkek Puerto Rico-ból:

Létezik egy puerto rico-i tengerpart, ahova meghalni teszik ki a kutyákat

Egy kóbor kutya a rendőrkapitányságon lelt új otthonra

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: huffington post
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...