Saját KB bal
Saját KB jobb

Üzent a floridai államügyész az állatokat hátra hagyóknak: Meg fogunk találni és el fogunk ítélni!

Meglepően sok ember dönt úgy az Irma hurrikán tombolása alatt, hogy nem foglalkozik tovább kedvence biztonságával. A hatalmas vihar még le sem csapott, de már 50 magára maradt kutyát kellett menteni. Az állatvédelmi hatóság figyelmeztet: súlyos bűncselekményként fogják kezelni ezeket az ügyeket. 

Olyannyira elszaporodott az állatok elhagyása, hogy a hatóságok kiemelt figyelmet kezdtek fordítani ezekre az ügyekre. Ami még inkább érthetetlen, hogy sokan úgy döntenek: szabad téren, kikötve hagyják háziállatukat, így szinte semmi esélyt nem adva nekik a túlélésre. Ez még inkább súlyosbító tényező a bűncselekmény elkövetésében.

„Ez az egyik első számú példája az állatkínzásnak” – nyilatkozta a Palm Beach-i megyei államügyész, Dave Aronberg. – „Meg fogunk találni, és el fogunk ítélni!” – üzente az elkövetőknek.

Jelenleg a hatóságok folyamatosan végzik a bizonyítékok összegyűjtését, hogy minden felderített esetben megállapíthassák a bűncselekmény milyenségét, és a kezükben legyen a vádemeléshez szükséges dokumentáció. Ehhez a hivatásos és a civil állatmentők tanúvallomásait is felhasználják.

Egy ilyen katasztrófa helyzetben nehéz észszerű döntéseket hozni, de az állam törvényei szerint a hurrikánra nem lehet utólagosan hivatkozni, ha valaki szádékosan hagyja hátra kedvencét.

Az állatmentőkre hatalmas nyomás nehezedik, hiszen a menhelyek általában amúgy is tele vannak, így az egyébként gazdás kutyákkal elláthatatlanná válnak a segítő rendszerek. Sok munkával jár kinyomozni, hogy valaki csak elvesztette kedvencét a viharban, és vissza szeretné kapni, ha megtalálja, vagy mivel szándékosan hagyta sorsára az állatot, így a kutya helyett inkább méltó büntetést kell adni neki.  

 

Mert így is lehet:

Egy floridai szálloda több mint 900 kutyát fogadott be a hurrikán ideje alatt családjukkal együtt

A repülőjárat kapitánya a fedélzeten menti az állatokat a hurrikán elől

A kutyabarát rendőrfőnök pedig letartóztatással fenyeget

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: ladbible
Kezdőfotó: goodhousekeeping
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...