A repülőjárat kapitánya a fedélzeten menti az állatokat a Harvey hurrikán elől

A Harvey hurrikán már legalább 70 ember haláláért felelős. Sokan elvesztették kedvencüket, rengeteg állat maradt felügyelet nélkül. A Southwest Airlines, az egyik fapados légitársaság felajánlotta, hogy elszállít Houston-ból annyi állatot, amennyi csak a fedélzetre felfér.  

Sokan hiába próbálnak együtt maradni háziállatukkal, a természeti katasztrófa erősebb náluk. Legtöbben soha többé nem tudnak visszatérni eredeti otthonukba. A bajba jutott állatokért legalább annyi mentőcsapat állt  már össze, mint akik az embereken igyekeznek segíteni.

Múlt héten a Southwest Airlines, egy texas-i olcsó repülőtársaság felajánlotta, hogy ingyen elszállítja Houston-ból, az állam legnagyobb városából a bajba jutott kedvenceket.

A texas-i menhelyen már talpalatnyi hely sincs, így jókor érkezett a felajánlás. Egyfolytában az útra készítették elő az utazás előtt állókat, akik San Diego-ba repültek a gépnek köszönhetően. A légitársaság az egész útját végig dokumentálta közösségi oldalukon, ahogy a légiutaskísérők a kutyákkal foglalkoznak.

Azzal, hogy egy repülőnyi állatot biztonságba szállítottak, megnyitotta az utat azok előtt, akik szintén kedvencükkel együtt menekülnek a viharok elől.

Számos önkéntes és állatvédő csoport dolgozik most össze a nehéz időkben, a hirtelen drasztikusan megnövekedett számú otthontalan állat miatt ugyanis azokat veszélyezteti leginkább az altatás, akiknek eleve nem volt gazdájuk.

A mostani szállítmányon kívül korábban már Illinois-ba is eljutott egy adag állat, összesen 180 macska és kutya.

Legalább 19 trillió gallon esővíz zúdult le Texas-ra, amióta a Harvey hurrikán tombolni kezdett. Több eső esett, mint bármelyik trópusi viharban Amerika történetében, 5 nap alatt leesett egy éves csapadék mennyiség. A mentési és a katasztrófa elhárítási összegek billió dollárokra rúgni, de szerencsére vannak még jó emberek, akiknek minden centet megér, hogy segítsenek olyan élőlényeken, akik nem tudnak magukon segíteni egy ilyen helyzetben.

 

Az eddig történtekről itt olvashatsz:

Felnőttek, gyerekek tömegesen mentik az állatokat a Harvey hurrikán elől

A kutyabarát rendőrfőnök letartóztatja azt, aki hátrahagyja kutyáját a hurrikánban

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: ladbible
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...