Saját KB bal
Saját KB jobb

Pár cég már rájött: dolgozói több profitot termelnek, ha velük lehet kutyájuk

Kaliforniai kutyabarát irodák kis hátsó szándékkal ötvözött jófejséggel: számos technológiai területen dolgozó cég ismerte fel a dupla lehetőséget, kutyabaráttá tették munkahelyüket, amivel javítják a róluk alkotott képet, míg dolgozóik elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak – ja, és mivel nem kell hazarohanni a kutyához, többet vannak bent az irodában. 

Számos kaliforniai cég kezdte saját maga ösztönözni dolgozóit, hogy nyugodtan hozzák be munkahelyükre kiskedvencüket. Így meghosszabodott jelenlétük javítja a produktivitást, csökkenti a stresszt és javítja a munkakörnyezethez, ami mind mind profithoz vezetnek.

A GumGum nevű cég vezérigazgatója, Ophir Tanz például úgy véli, hogy az állatok jelenléte nyugtatólag hat dolgozóikra, kikapcsolja őket egy időre, ezzel növelve a hatékonyságot. Hamarosan tárgyalásra tűzik a kutyáktól eltérő állatok beengedését is. Tanz szerint az egyetlen nehézséget az iroda bérbe adója jelenti: többet tárgyalnak vele a kutyák jelenlétéről, mint a szerződés többi pontjáról összesen. 

A Tradesy, egy online divatpiac is a kutyák jelenlétére esküszik. Bent ülnek a tárgyalásokon, az íróasztalokon – jó esetben alatta. Tracy DiNunzio vezérigazgató szerint ez egy minden fél száméra nyertes megállapodás.

„A kollegák jobban érzik magukat kutyájuk jelenlététől, azonban nekünk is jó: több időt töltenek a munkahelyükön, nem kell hazarohanni a kutyát levinni, így kiegyensúlyozottabban és hosszabb ideig dolgoznak nálunk.”

Ha a cég elégedett a munkánkkal, és ehhez az kell, hogy kutyánk a munkahelyünkön is velünk legyen, akkor mindannyian szívesen termelünk egy kis extra profitot.

 

Ezeket is ajánljuk:

Valahol fizetett szabadság jár, ha új kutya kerül a családhoz

Top 10 kutyabarát munkahely a világon

Kutyabarát munkahelyek itthon

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ndtv
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...