Harvey Hurrikán – a kutyabarát rendőrfőnök letartóztatja azt, aki hátra hagyja kutyáját

Félelem ide vagy oda: letartóztatásokkal fenyegeti a vihar elől menekülőket, és felszólítja őket: ne kössék ki állataikat, mert úgy minden esélyt elvesznek tőlük. „Ígérem, mindenkit felelősségre fogok vonni, aki hátra hagyja a kutyáját!” – nyilatkozta a rendőrfőnök, aki tavaly már szemtanúja volt egy állat vízbe fúlásának. 

Texasban tombol a Harvey Hurrikán, hatalmas esőzéseket és megállíthatatlan áradásokat magával hozva. Az emberek menekülnek, sokszor kénytelenek elhagyni otthonukat, de az már saját döntésük, hogy addigi kedvencüket milyen sorsra ítélik.


Egy a fulladás szélén álló kutya – az utolsó pillanatban sikerült megmenteni

Montgomery megye rendőrfőnökét, Stephen Carlisle-t azonban nem érdeklik a kifogások. Tavaly lezártak egy hidat hasonló heves esőzések miatt, ott hívták fel a rendőrfőnök figyelmét arra, hogy egy kutya van kikötve egy fához. Hallotta a folyamatos ugatását, de ahogy emelkedett a víz, rövid idő után az állat elnémult. Carlisle nem ért oda érte.  

A rendőrfőnök a saját közösségi oldalán emlékezteti az embereket egy igen fontos szempontra: a kutya is családtag. Egyébként pedig Texas-ban törvénybe ütköző cselekedet is kint hagyni a kutyát, ha odakint extrém időjárás tombol.

Nemrég egy fotós készített megható felvételt egy villanyoszlophoz kötött kutyáról, aki az egyre emelkedő vízszintben várakozott. A fotós kiszabadította, a kutya elszaladt és menedéket keresett magának, de a férfit nem hagyta nyugodni a sorsa, így másnap visszatért ellenőrizni, hogy jól van-e. A kutya farkcsóválva szaladt elé. Ruaridh Connellan bevitte a menhelyre a Lucky-nak keresztelt kutyát, és ha eredeti gazdái nem jelentkeznek érte, ő már jelezte a menhelynek, hogy szívesen örökbe fogadja az elhagyott kikötött kutyát.

A tragédia másik ikonikus jelensége lett Otis, a kutya, aki egy zsák tápot cipelve oldotta meg saját helyzetét. Idős gazdái mellől tűnt el, rövidesen hazakerült a kutyakajával együtt.

Sajnos az előrejelzések szerint a következő napokban elképzelhetetlen károkat okozhat az áradás, felfoghatatlan mennyiségű esőre kell számítani.

 

Korábban volt, aki megmenekült:

300 méterre repítette a tornádó a kutyát a gazdájától, de túlélte

Élő adásban mászott elő a hölgy kutyája a tornádó utáni törmelék alól

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...