Kétszer mentette ki a fuldokló bébi őzikét a vízből a hős kutya és egy állatmentő

Egy megszokott vasárnapi reggelnek indult a nap New York-ban Storm-nak, a retrievernek és családjának, ha a kutya nem lát meg egy fuldokló őzgidát a vízben. A hős eb azonnal utána vetette magát, és kimentette, majd a kiérő vadvédő is kimentette még egyszer.

Storm a családjával sétált a Port Jefferson kikötő partjainál, mikor arra lett figyelmes, hogy egy bébi őzike vergődik a vízben. Mark Freeley, a kutya gazdája filmre vette az egész jelenetet, ahogy kedvence finoman megragadja a fuldokló állatot, és elkezdni kihúzni a vízből. 

Azért Storm nem hagyta annyiban a mentést, miután sikeresen újra a szárazföldre segítette a gidát, az azonnal el akarta hagyni a helyszínt, de a kutya nem adta ilyen könnyen. Feltétlenül meg akart bizonyosodni róla, hogy a gida egészséges és jól van, így azért még egy kis ideig bökdöste, mancsolta, nyalogatta, hogy biztosan teljesen magához térjen.

Kicsit olyan volt a hihetetlen jelenet, mintha a kutya rálelt volna a vízbe hajított, élő, imádott fadarabjára. Nem vagyunk benne biztosak, hogy az eb szándékai teljesen mentési jellegűek voltak. Azért később, gazdája unszolására nem zaklatta tovább túlélő praktikákkal és életmentő fogásokkal az amúgy is stresszes gidát.

Gazdája értesítette a Strong Island Állatvédő Ligát, mert nem volt ötlete, mikor jár el helyesen ilyen esetben. Ám amikor megérkezett a segítség két önkéntes: Frankie és Erica személyében, a gida újabb bajba került.

Amikor az önkéntesek a helyszín felé közeledtek, a gida, mintha nem lett volna elég neki a Storm féle nyakfogás, egyszerűen újra vízbe vetette magát. Ezúttal már Frankie, az egyik vadvédő ment utána, és újra partra segítette a rossz irányba törekvő bébit.

Ezután már nem kockáztatták meg, hogy megtalálja-e a helyes utat, az úszóbajnok gidát beszállították a vadvilági rehab központba.

Nem derült ki, hogyan indult az őzike vizes vb-je, de ha nincs ez a pár ember és a hős David Hasselhoff kutya, akkor az őzgida biztosan nem éli túl a kalandot.


További csodálatos mentések:

Tigrisek közé esett a kutya az állatkertben – épphogy sikerült kimenteni

A gazdi hívta a 911-et, a tűzoltók só nélkül kimentették a kutyát a folyóból

A fiú a kutyát, a fiút a partiőrség mentette meg

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...