Saját KB bal
Saját KB jobb

Beleszeretett a kóbor kutyákba – épített nekik egy menhelyet a szülei hátsó kertjében Tanzániában

Ismael Mungaya apja azt hitte, fia megőrült, mikor elkezdte hazacipelni a kóbor állatokat. A fiú mégis mindenét erre áldozza, így apja megengedte, hogy hátsó kertjükben egy menhelyet építsen. Azóta sok barátja mellé állt a munkában.

Szülővárosukban, az Észak-Tanzániában lévő Arusha városában a legtöbben koszos, értéktelen állatként tekintenek a kutyákra, így Ismael apja sem igazán értette, 21 éves fia miért tölt annyi időt és pénzt, hogy segítsen rajtuk.

Ismael nem tehetett róla, egyszerűen született erre. Egy évvel ezelőtt kezdődött az egész, mikor megtalálta Tinát, aki egy bokorban adott életet négy kölykének.

„Annyira sajnáltam, muszáj volt hazavinnem őket. Otthon építettem nekik a hátsó kertben egy kisebb dobozt, hogy megvédjem őket az esőtől, és folyamatosan etettem őket” – meséli Ismael, de nem tudta, hogyan tovább.

„Akkoriban még annyit sem tudtam, hogy a kutyákat be kell oltani bármilyen betegség ellen. Csak azt tudtam, hogyha etetem őket, akkor életben maradnak, és új otthont találhatok nekik.” – Ismael így a közösségi média erejét használta fel. Leírta Tináék történetét, és segítséget kért az emberektől, hogy mit is kellene tennie. Így talált maga mellé egy embert, aki segíteni tudott neki.

„Az egyik barátom nagyon nagy állattbarát, meglátogatott, hozott kutyaeledelt is. Felhívtuk az állatorvost, aki beoltotta a kutyákat. Egy másik barátom is csatlakozott hozzánk, és együtt ivartalanítottuk az összes kutyát.”

Ha egy gépezet beindul… Ismael kutyamentése nem állt meg itt: még több kutyán kezdett segíteni. Bár apja még mindig nem értette ezt az őrületet, de beleegyezett, hogy fia a hátsó kertjükbe egy menhelyet építsen. Ismael sokakat inspirál a környéken, és egyre többen jönnek a menhely után érdeklődni. A fiatal fiú azért is boldog, mert így meg tudja értetni apjával: volt értelme belekezdeni. A szülei néha kinevették, de így megkapja a visszaigazolást, hogy helyesen cselekszik.

Azóta Ismael több mint 30 kutyát mentett már meg, rehabilitált és adott örökbe. Jelenleg négy kutyáról kell gondoskodnia. Sajnos Ismael élete nem ennyire meseszerű. Tinát sikerült örökbe adni, de valaki nem sokkal később újra az utcán látta lábon és nyakon lőve. Sikerült megmenteni az életét, de az ő története is mutatja, a fiú milyen gondokkal kell, hogy megküzdjön nap, mint nap: éhezéssel, elhanyagolással, és a kutyák negatív megítélésével.

A másik hatalmas probléma a menhely anyagi fenntartása: Ismael néha kap egy kis adományt, de legtöbbször saját zsebéből fizeti a kiadásokat. Mindezek ellenére teszi a dolgát, amíg tudja.

„Néha az emberek lehúznak, de ilyenkor mindig azt mondom magamnak, hogy igenis van célom. Egyetlen kutya segített megnyitni a szívem a többi felé. Mostantól azt tartom észben, hogy minél többeknek segíthessek életem hátra lévő életemben.”

 

Mások így segítenek:

Minden házassági évfordulóját örökbe fogadással ünnepli a pár

Ingyen ételbankot üzemeltet egy állatorvos a nehéz helyzetben lévő gazdiknak

A 98 éves bácsi 2 millió dollárt ajándékozott a vadvilág megmentésére, majd örökbefogadott egy idős kutyát

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás:the dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...