Minden házassági évfordulóját örökbe fogadással ünnepli a pár

Nincs ötleted, mit adj a párodnak évfordulós ajándékba? Ez a texas-i pár tudja. Minden évben azzal ünneplik a házassági évfordulójukat, hogy örökbe fogadnak egy kutyát. Megnéznénk az aranylakodalmukat!

Neydi és Carlos Romero három éve házasok. Első évfordulójukat kedves gesztussal tették emlékezetessé: örökbe fogadtak egy kutyát. Neydi gyerekkori álmát váltották valóra, aki már régóta vágyott egy saját négylábúra. Azóta a gesztus kinőtte magát, ahogy a családjuk is: már három kutyájuk van, és minden évben ugyanígy tervezik az ünneplést.

Természetesen a sok öröm mellett hatalmas leckét kapnak a felelősségből is, de a világ mindenesetre nagyon méltányolja a döntésüket. Neydi testvére tett fel a szimpatikus hírt az egyik közösségi oldalra.

„Nagyon örülök, hogy a testvéremék a menhelyi kutyák mellett döntöttek, és a családunk részéve tették őket. Olyan, mintha az unokaöcséim lennének!” – nyilatkozta a lány. – „Úgy látom, nagyon sokat tanulnak a türelemről és a szeretetről. Remélem, másokat is inspirál a történetük az örökbe fogadásra. Számtalan kutya vár szerető otthonra.”

Captain volt az első, Neydi ajándékba kapta férjétől, mint házassági évfordulós meglepetés. Amikor még egy év eltelt, a pár már együtt döntött arról, hogy Captain jól kijönne egy társsal. Ekkor találtak rá Teddy-re egy szervezetnél, aki alultáplált volt és féregfertőzéssel küzdött. A pár azonnal örökbe fogadta, kikezelte, és Teddy ma már boldogabb, mint valaha.

Harmadik évfordulójukon mintha már a sors maga intézte volna nekik az új családtagot: egy ismerősüktől fogadták örökbe Chewy-t, aki már nem tudott gondoskodni róla.

„Így működik most az életünk dinamikája: Captain mindig igyekszik kimaradni a balhékból, Teddy igyekszik mindig valami balhét intézni, Chewy pedig mindig igyekszik részt venni benne” – meséli Neydi.

A pár azért mindig felhívja a figyelmet: náluk egyik kutya befogadása sem volt hirtelen, szeszélyes döntés kérdése. Aki nem akarja igazán, annak sose adjunk ajándékba kutyát, és sose felejtsük el, hogy ők nem trófeák, amiket gyűjteni lehet, hanem érző lények hosszú élettel, ami alatt végig mi vagyunk értük felelősek. Mindenkit igyekeznek lebeszélni a gyűjtögetéstől.

A pár hosszú távú tervei közt szerepel, hogy a házuknál egy kisebb menhelyet alakítsanak ki, így folytathatnák a lassan már tradícióvá váló örökbe fogadást, ha csak ideiglenesen is.

 

Hasonló történeteink:

45 kutyát fogadott örökbe, de rájön, hogy ennél többet érdemelnek

Egy perui asszony menhellyé alakította házát kizárólag bénult kutyák számára

A tulajdonos csak nagytestű kutyával költözőknek adja ki a lakását

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...