Egy csivavát hagytak egy las vegas-i reptéri mosdóban – de valami sokkal rosszabbtól szabadult

Minden állatbarát egy emberként hördülne fel hallva a pár hónapos kiskutya történetét, akit egy reptéri mosdóban hagytak. A mellette lévő üzenetből azonban kiderül: gazdája családon belüli erőszakból szökött el, kimentette kutyáját is, de tovább már nem tudta magával vinni.

Régóta tudjuk, hogy az állatkínzás és a családon belüli erőszak erősen összefüggnek: aki képes állatot bántalmazni, az nagy valószínűséggel emberrel is megteszi. Emiatt számos családban él bántalmazott ember és megkínzott állat együtt, és nagyon nagy arányban pont a kiskedvenc féltése az az indok, ami visszatartja az áldozatokat a meneküléstől. Hiszen egy kutya hatalmas felelősség, és a bántalmazott emberek sokszor üres kézzel, iratok és pénz nélkül, percek alatt kénytelenek elhagyni szörnyű életüket.

Chewy-t, a két-három hónapos csivavát egy reptéri mosdóban találták Las Vegas-ban, gazdája egy cetlit hagyott mellette, amiben leírja szomorú történetüket.

Az üzenet szerint a kiskutya gazdája nem engedhette meg magának, hogy felvigye a repülőre a kutyáját, így nem volt más választása, mint hátra hagyni Chewy-t. Az üzenetből azt is megtudtuk, hogy a kölyök akkor szerezte a fején lévő nagy puklit, amikor veszekedés közben a hölgy bántalmazó partnere megrúgta.

Reptéri dolgozók találtak rá, és azonnal egy állatmentő szervezethez szállították.

Senki sem tudhatja, hogy az üzenetben álló mondatok igazak-e. Ha igen, sokakban akkor is felmerül: miért a mosdóban hagyta, miért nem bízta valakire, miért nem tudta megoldani, hogy magával vigye. Ezekre a kérdésekre pedig valószínűleg csak az tud válaszolni, aki menekült már erőszakos kapcsolatból.

Mindenesetre a szokásos állatvédői felhördülés ez esetben elmaradt, mindenki elismeréssel nyilatkozik az ismeretlen gazdáról, aki nem hagyta a veszélyes férfi közelében a kiskutyát, hanem rá is gondolt, mikor az életét mentette. Bátor tettnek minősítették, hiszen, aki tudja, mit jelent állandó fenyegetésből kitörni, az azt is tudja, milyen más életeket is menteni közben.

 

A reptéren számos tragikus eset fordul elő:

Nem voltak rendben a kutya papírjai, a reptéren hagyták

A kutyát rossz járatra tették, aztán a reptéren is elvesztették

Eltűnt az utas kutyája a repülőtéren

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...