Egy török férfi a fagyoskodó kóbor kutyára adta kabátját a legnagyobb hidegben

Törökország magasan viszi ezt a telet, ami a kóbor állatok megsegítését illeti. Ez a hóesésben ragadt kutya biztosan azt hitte, hogy senki nem foglalkozik vele, amikor arra jött egy idegen, és bebizonyította: vannak még, akiket érdekel a körülöttük lévő világ.

 Giresun városában rögzítette egy biztonsági kamera a szemközti utcajelenetet. Az ismeretlen férfi épp az utcán sétált, amikor egy kóbor kutyába botlott. A felvételen látszik, hogy megsimogatja, majd a hóesés és a hideg ellenére leveszi magáról a kabátját, és a kiskutyára csavarja.

A videó azonnal terjedni kezdett, majd röviddel utána meglett a jótevő is. Bülent Kalpakçıoğlu az önkormányzat egyik dolgozója.

„Amíg mi a meleg szobában ülünk, addig ők kint vannak a hidegben. Ez volt a legkevesebb, amit tehettem érte. Ha nem adom neki a kabátom, biztosan megölt volna a lelkiismeret furdalás” – mondta Bülent. – „Az állatok a barátaink. Szeretjük az embereket, szeretjük a várost, és mindent, ami része ennek, az életünknek.”

Példamutató viselkedését a polgármester egy különleges kitüntetéssel jutalmazta.

Egyre több jóérzésű ember igyekszik tenni a kóbor állatokért. Egy férfi a cicákat engedte be az üzletébe, az ajtóra pedig kiírta: „Akiket zavarnak a macskák, az legyen szíves, ne vásároljon itt!”

Mások a plázák, vagy egyenesen az üzletek kapuit nyitották meg, hogy az állatok melegedhessenek, de volt, aki takarókkal és pulóverekkel rögtönzött menedéket.

 

Egyéb téli témáink közül:

Az argentin sofőr felengedte a buszra a kóbor kutyákat a vihar ideje alatt

Kullancs ma, holnap és mindig – télen is

Eltörte a kutyát, kutyája mentette meg a fagyhaláltól

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...