Vasvillával szúrhatta le a pulit a szomszéd, mert a kutya az állatait kergette

Szeged, Tiszasziget – Leszúrta a szomszéd puliját egy tiszaszigeti férfi, mert az a birkáit kergette, de szerinte a kutyák őt is megtámadták. Az ebek gazdája ezt tagadja. A pulik tulajdonosa feljelentette a férfit, annak felesége másodrendű vádlott lett – írja a délmagyar.hu.

A két kutya nem először szökött át a szomszédba, ahol a tulajdonos állattartással is foglalkozik. Állítólag magára a szomszédra is rámorogtak az állatok, először ezért cserépléccel próbálta megütni a kutyákat, de az eltört a kezében.

Ekkor felesége javaslatára vette elő a gyerekei miatt letompított hegyű vasvillát, de elmondásuk szerint csak a földre szorította le vele az egyik kutyát, majd átdobta a kerítésen. A másik ekkor már ki is szaladt a kapun. Mindenesetre az egyik puli súlyosan megsérült, a másik pedig elpusztult.

Egy másik szomszéd is látta az esetet, aki egészen máshogy emlékszik a történtekre. Ő nem látta, hogy a kutyák az emberre vagy az állatokra támadtak volna. Azt mesélte, hozzájuk is néha átszökött a két eb, de sosem bántottak senkit. Mikor előkerült a vasvilla, hallotta az egyik puli vonyítását.

A pulik gazdája nem volt otthon, mikor az eset történt, de azonnal megtette a feljelentést. Az első tárgyaláson a bíró kérdésére, miszerint az állattartó szomszéd miért nem fordult a hatóságokhoz, ha rendszeresen átszöktek hozzá a kutyák és inzultálták az állatait, azt válaszolta, hogy békés úton akarta rendezni az esetet, nem feljelentgetéssel. A jelek szerint ez nem sikerült.

A délmagyar.hu szerint a következő tárgyalás február végén lesz, ahol a vád szerint indokolatlan volt vasvillával támadni a kutyákra, a védelem szerint viszont a kutyák veszélyt jelentettek a szomszédra és az állataira.

Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár három év szabadságvesztéssel is büntethetők.

 

 

További cikkeink:

Lenyilazta szomszédja kutyáját egy zalai rendőr

Ha elviselhetetlen a szomszéd kutyájának ugatása

Kutyát loptak a kertből, mert megtetszett nekik

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: délmagyar.hu
A fotók illusztrációk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...