3 kutyakölyköt is kihoztak a mentők az olaszországi lavina alól – ők adnak reményt

Január 18-án Farindolában földrengés okozott lavinát, amely egy egész hotelt maga alá temetett. Pár napja 3 csodaszép kutyakölyköt is sikerült a romok alól kihozniuk a mentőegységeknek, ez is mutatja: még mindig van esély, hogy emberi túlélőket is találhatnak. 

Az olasz hotelt csaknem 5 méter hó fedte el teljesen, több mint 50,000 tonna súllyal nyomja az összeomlott épület maradványait a hó és a törmelék. A lavinamentők ember méretű lyukakat ásva próbálják megtalálni a lehetséges túlélőket. Így akadtak rá a három gyönyörű abruzzói juhászkutya kölyökre a hotel kazánházában, ahova beszorult annyi levegő, hogy életben tudtak maradni.

Elkezdtek egész halkan ugatni” – meséli Sonia Marini, az egyik mentő – „nagyon nehezen találtuk meg őket, mert elbújtak, de végül meghallottuk a vékony kis hangjukat, aztán egy kis lyukon meg is láttuk őket. A tűzoltók bontották el a falat. A kiszélesített lyukon húztuk ki őket”.

A kölykök decemberben látták meg a napvilágot a hotelben, szüleik is itt éltek. Ők szerencsére kiszöktek, mikor a lavina megindult, másnap őket is megtalálták a közelben.

A tűzoltók azért is örültek a három kis életnek, mert ez azt mutatja: a hó alatt máshol is lehetnek még olyan légbuborékok, ahol emberi túlélőkre akadhatnak. Az idő ellenük dolgozik, hiszen sajnos a hó nagysága és súlya miatt nagyon óvatosan és jól megtervezve kell a lyukakat megásni.

Szerda óta kilenc túlélőt emeltek ki sikeresen a romok alól, köztük négy gyermeket.

 

Hasonló, szerencsés kimenetelű történetek:

Ismerjétek meg a legkeményebb lavinamentő kutyákat

Élő adásban mászott elő egy hölgy kutyája a tornádó romjai elól

Egy korábbi olaszországi földrengés legszerencsésebb túlélője

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people.com, BBC
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...