A 18 éves vak kutya egy fotónak köszönhetően menekült meg a halálsorról

Muneca-nak vakon és matuzsálemi korával még annyi esélye sem volt az állatmenhelyen, mint a többi kutyának, hogy valaki felfigyel rá és beleszeret. De akkor egy lány ölbe vette, egy fotós lefotózta, és Muneca szeretetre méltósága vírusként terjedt el.

A híres ölelés. John Hwang épp megérkezett a menhelyre, hogy készítsen pár fotót az ott élő kutyákról, amikor belefutott a híressé vált pillanatba. Ő készítette a képet az egyik önkéntesről, Elaine Seamans-ről, ahogy épp magához szorítja a kutyát, akinek majdnem minden esélye elszállt egy utolsó, boldog időszakra.

A fotót, ahol a kutya összenőve csimpaszkodik Elaine-be, a fotós feltöltötte a közösségi oldalakra, az pedig szinte azonnal szétterjedt a világhálón.  Nem csak maga a megörökített pillanat volt csodálatos, hanem az, hogy az öreg kisasszonyt azonnal megszabadították a halálsorról.

Muneca-nak akkora szerencséje volt – hála a fotónak – hogy mindössze két napot töltött a menhelyen, máris sorban álltak érte az emberek. Az állatvédő szervezet dolgozói rengeteg emberrel beszélgettek, otthon látogatáson jártak, de azonnal Amy Gann-re esett a választásuk, aki végül örökbe is fogadta Muneca-t.

Az egész család egyszerűen imádja, és próbálnak neki annyi boldog pillanatot szerezni, amennyi csak belefér az erejébe. Lehet, hogy nincs már sok idejük együtt, de igyekeznek mindent kihozni abból, ami hátravan.

Lehet úgy megközelíteni, hogy a történet igen csak szomorú: egy öreg kutyának semmi esélye a menhelyről kikerülni, de úgy is felfoghatjuk: elég egy fényképen megmutatni, mennyi szeretetet képes adni egy idős állat, és máris tíz ujjára akad gazdijelölt.

 

Ezeket is ajánljuk:

Megható: siket kutyát fogadott örökbe egy siket nő

Hogyan öregednek a kutyák?

A világ legöregeb kutyája

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Life with dogs

 

 

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...