„Sok kicsi corsora megy!!!” – Cane Corso Fajtamentés Szimpátia Klub

Minden állatvédő és állatmentő szervezet anyagi gondokkal küzd. Rengeteg a felelőtlen emberek által kidobott vagy leadott kutyák száma, legyenek akár keverékek, akár fajtatiszták. A lelkes állatvédők igyekeznek minden árvát ellátni, a legjobb helyet biztosítani számukra az álomgazdi eljöveteléig. Nincs azonban könnyű dolguk.

A menhelyek túlzsúfoltak, az anyagi keretek erősen végesek. Állami támogatás és segítség nélkül, mindent önerőből kell finanszírozniuk az állatokért, az adott fajtáért tenni akaróknak. A menhelyeken, vagy a fajtamentő szervezeteknél élő állatokról való gondoskodást legtöbbször önkéntesek végzik, akik szabadidejükben, saját anyagi lehetőségeiken belül próbálnak mindent megtenni, jobbá tenni ezeknek a kutyáknak is az életét.

A Noé Állatotthon keretein belül működő Cane Corso Fajtamentés is hasonló gondokkal küzd. A fajtamentők, sok kicsi sokra megy alapon 2010 augusztusában létrehozták az Állatotthon égisze alatt működő Cane Corso Fajtamentés Szimpátia Klubot.

Hazánkban napról-napra nő a segítségre szoruló, magára hagyott, beteg, idős, sérült, vagy éppen gazdája által megunt és leadott cane corso-k száma. A Fajtamentő csoport feladatának érzi ezen rászoruló egyedek felkarolását. A Corso Szimpátia Klub azért jött létre, hogy havi fix bevételt biztosítson a fajtamentő csoport munkájához, amelyre minden hónapban számíthat.

A fajtamentést elkötelezett állatbarátok, önkéntesek végzik. A munkájukhoz szükséges anyagi és tárgyi feltételeket adományokból próbálják biztosítani, de lehetőségeiknek határt szab szűkös keretük, hátterük.

A Corso Szimpátia Klubnak bárki tagja lehet, aki havi rendszerességgel minimum 1.000 Ft -tal támogatja a fajtamentést. A klubtagnak nincs más dolga, mint beállítani bankszámláján rendszeres átutalásnak „Corso Szimpátia Klub” megjegyzéssel a fajtamentő csoportnak szánt összeget (min. havi 1000 Ft-ot), oly módon, hogy az minden hónap 10.-éig megérkezzen az alapítvány bankszámlájára (11710002 – 20083777), majd az első átutalás után jelezni a
[email protected] címen, hogy „belépett a Klubba”.

Ha tehetitek, támogassátok Ti is a munkájukat!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás és fotók: canecorsomentes.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...