Kutyák a természetes Római-partért – kutyás flashmob, azaz civilek figyelemfelhívó akciója a Római-part megmentéséért

A Római-part az utolsó természetes Duna-part Budapesten. Legalábbis eddig az volt, mert novembertől indul a mobilgát-beruházás, melynek keretében 1500 fát vágnak ki, és betonsétány kerül a természetes kavicsos part helyére.

A Római-part sok városlakónak jelenti a kikapcsolódást, sokan járnak ide pihenni, kutyát sétáltatni, egy finom sült halat enni, vagy evezni. Az idén induló mobilgát-beruházás miatt azonban a teljes partszakasz átalakul és biztosan semmi nem marad a mostani természetes partból.

Egy civilek által indított mozgalom, a Természetesen szeretjük a Rómait – Civilek aktívan, önkéntesen  hétről hétre különböző figyelemfelhívó akciókat szervez e partszakasz természetes állapotának megőrzése érdekében.

Most szombaton a kutyásokat várják, egy nagy közös figyelemfelhívó fotózásra és sétára.

A szervezők az esemény Facebook oldalán árulják el a tervezett akció részleteit:

„’A kutyák a Nánási útról az Evezős felé vezető úton (Lido szálló mellett) kapják meg a szívecskéket, amire felírjuk a kutya nevét, és hogy mióta jár a Rómaira. A papírszívet a kutya nyakába köti a gazdi egy fonallal a fotózás idejére. Igyekszünk gyorsak lenni, hogy a sok kutya ne izgassa fel egymást túlságosan. 
A kutyákról szeretnénk egyéni fotókat is készíteni, plusz egyben a sétányon felsorakozva. Ha nem akarod, hogy a saját arcképed a médiában megjelenjen, jelezd a helyszínen, hogy csak a kutyát fotózzák. Ha csak kicsit nem akarod, vegyél napszemcsit és inkább állj oda Te is! FOTÓZÁS UTÁN KÖZÖS SÉTA.
Nem kutyások jelentkezését várjuk segíteni, mert a gazdik a saját kutyájukkal lesznek elfoglalva!”

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás és indexkép: Természetesen szeretjük a Rómait – Civilek aktívan, önkéntesen Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...