Saját KB bal
Saját KB jobb

Valaki hiányzik a hintaszékből

Maci és Leila, az idős kutya páros gazdája meghalt és mindkét állatot az örökösök leadták az Illatos útra, a fővárosi állategészségügyi telepre. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezésére fotósorozat készült, remélve, hogy a képek hatására – és a Ti megosztásaitok segítségével – hamarosan gazdira találnak ezek a nehéz sorsú kutyák.

Magyarországon több, mint 2 millió kutya él és több, mint huszonötezer árva kutya várja menhelyeken, gyepmesteri telepeken gazdáját. A legnehezebb helyzetben azok az idősebb vagy sérült keverék kutyák vannak, akiket már kevesen fogadnának örökbe.

Az ilyen, esélytelenebb állatok gyógyításáért, örökbe adásáért dolgozik, a Vigyél Haza Alapítvány önkénteseivel Budapesten.

Az alapítvány önkéntesei nehéz feladatra vállalkoztak: gondozásukba vették a két kutyát és kampányba kezdtek annak érdekében, hogy mindkét kutyát egy helyre egy nagyszívű embernek adják örökbe, aki életük végéig biztosítja számukra a boldog és gondtalan öregkort. Ezért kérték meg fotós barátjukat, Pétert, a Vizslafotózás fotósát, hogy készítsenek olyan képeket, ami azt az érzést erősíti a jó érzésű emberekben, hogy a kutyusok várják a gazdit, aki velük töltené a boldog öregkort, akár egy hintaszékében merengve a múltról… és egy boldogabb jövőről.

A fotózásról videó is készült, ami visszaadja az esemény hangulatát. A videó Kovács András fotográfus önzetlen segítségével készült.

Az alapítvány önkéntesei remélik, hogy a Facebookon megosztott képek hatására, hamarosan gazdira találnak ezek a nehéz sorsú állatok is, mint a többi védencük.

További képek ITT.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...

Weboldalunk a felhasználói élmény növelése érdekében sütiket használ. Elfogadom Tovább olvasok