Saját KB bal
Saját KB jobb

Hűség = kutya. Két hétig várta az ajtó előtt gazdáját ez a kutya

Az, hogy a kutya az ember leghűségesebb társa, már senki számára nem jelent újdonságot.  Mégis, amikor négylábú barátaink végtelen hűségéről hallunk, olvasunk hihetetlennek tűnő, de igaz történeteket, mindig újra és újra meghatódunk. Egy ilyen, kutyahűségről szóló történetről számolt be, az abc13.com hírcsatorna a napokban. 

Az eset egy houstoni repülőtér melletti lakóparkban történt. Az egyik lakó, egy gazda nélkül „kóborló” németjuhászra figyelt fel. A repülőtér közelsége miatt sajnos nem ritkák a környéken azok az esetek, amikor a „kedves gazda” csak úgy, szélnek ereszti kutyáját, így először azt gondolta, hogy megint egy ilyen esettel áll szemben.

„A kutyát több napon keresztül is láttam a lakóparkban, az autókat szaglászta. Gyanakodni kezdtem, hogy gazdája mégis környékbeli lehet. A kaputól kezdve követte az autókat, megvárta, míg a sofőr kiszáll, majd alaposan körbeszaglászta, és amikor rájött, hogy nem szeretett gazdája az, rettentő szomorúan nézett. „Majd’ a szívem szakadt meg.”  – számolt be róla a hölgy, aki elhatározta, hogy segít megtalálni a gazdit, és kérdezősködni kezdett a lakóparkban. Kiderült, hogy a kutyust már többen is látták az egyik lakás lépcsőjén üldögélni, és élelmet, vizet is vittek neki. Miután kiderítette a kutya gazdájának a nevét, megtudta, hogy az illető fegyveres rablás áldozata lett a közeli kisboltban, így a hű németjuhász hiába várta haza.

A két hétig reménytelenül várakozó kutya teljesen össze volt zavarodva, senkit nem engedett közel magához. A segélykérő posztra végül egy terápiás kutyával rendelkező hölgy, Miranda Perez válaszolt, akinek saját kutyája segítségével sikerült megszereznie a németjuhász bizalmát. „Még mindig összerezzen, ha hozzáérek”– mondta a hölgy, aki ideiglenesen befogadta az elárvult ebet. A történet legvége pedig úgy látszik, happy end, hiszen néhány nap múlva a gazdi testvére fogja magához venni a hűséges kutyust.


Forrás: abc13.com / YouTube

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: abc13.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...