Jótékonyság az esküvőn mozgalom – Tudj meg róla többet és csatlakozz a mozgalomhoz!

A Menyegzolap.hu  esküvői oldal 2012 óta szívügyeként kezeli az állatok védelmét és megmentését. Ezt 2015-től szeretnék kiterjeszteni Magyarországon elsőként a „Jótékonyság az esküvőn” egyedülálló mozgalom életre hívásával. A mozgalomhoz szolgáltatók, cégek és házasulandó párok csatlakozását várják, hogy közös erővel, támogatással még több ártatlan kis állatot tudjanak megmenteni.

Nap, mint nap foglalkozik a média a magára hagyott, megkínzott, gazdájuk által kirakott háziállatokkal, de ennél sokkal több eset van, ami nem kerül a nyilvánosság elé. Sokan csak szánakozva kísérik figyelemmel a történéseket, miközben azt gondolják, én úgysem tehetek semmit. Ez nincs így! Most már adott a lehetőség, csak rajtad múlik – hangsúlyozza a Menyegzolap.hu.

Magyarországon az állattartási kultúra még gyerekcipőben jár. Mindannyian felelősek vagyunk a ránk bízott életekért, azonban manapság ennek a kötelezettségnek sokan nem tesznek eleget. Nagyon sok kutya és macska kerül az utcára, emberek ezrei válnak meg „kedvencüktől” különböző okok miatt, ami mélységesen elszomorító! Sok esetben nem gondolják végig az emberek, hogy érző lények sorsáról döntenek kegyetlenül és a következmények végiggondolása nélkül. 

A legfőbb problémát az anyagi támogatás, a telephelyek hiánya, valamint a napi élelmezési és állatorvosi ellátás nehézkes megoldása okozza. A legtöbb állatvédő egyesület állami támogatás hiányában önerőből és adományokból tartja fent magát, illetve az adó 1%-ból, már aki jogosult ennek gyűjtésére. Az örökbeadás is egyre nehezebb, hiszen csak felelősségteljes gazdákat keresnek, és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy megfelelő környezetbe kerüljön az adott állat. Nagy szükség van tehát az emberek, cégek széleskörű segítségére, egész évben folyamatosan!

Milyen segítségre van pontosan szükség?

– Anyagi támogatás az állatorvosi ellátás, kötelező oltás, chipezés és ivartalanítás fedezésének céljából

– Táp és élelmiszer adomány

– Felszerelés, kutyafekhely, kutyaház adományozása

– Gyógyszerek, kötszerek, tisztítószerek adományozása

– Használt takarók, plédek, lepedők, törölközők, ágyneműk gyűjtése, mert erre minden menhelynek szüksége van, főleg a hideg hónapokban

– Örökbefogadás, semmiképpen ne vásárolj, hanem fogadj örökbe a több ezer állat közül

 – Ideiglenes befogadás – sok egyesület nem rendelkezik menhellyel és rehabilitáció alatt álló kutyáit családoknál helyezi el

– Csatlakozás önkéntesként

– Adott egyesület reklámozása

A Menyegzőlap célja, hogy minél több helyre eljusson a mozgalom híre és minél több támogatója legyen  és minél több jótékonysági esküvő valósuljon meg már  2015-től, így sokat és sok helyen tudunk segíteni. Sok állat számára az életet, az egyetlen esélyt jelentheti egy-egy nagylelkű adomány! Legyen a Ti boldogságotok napja egy másik, új élet kezdete is egyben!  Olvasd el kiket és hogyan támogathattok a „Jótékonyság az esküvőn” mozgalom  által.

Tedd még különlegesebbé a Nagy Napot – Jótékonykodj az esküvődön!

JELENTKEZÉS

RÉSZLETEK – menyegzolap.hu

Egyéni ötleteket is várnak! A lényeg, hogy a mozgalomban résztvevő egyesületek támogatáshoz jussanak!

Rengeteg kis állat vár megmentésre, idén a jótékonysági mozgalom indulásakor 2 állatvédő szervezet, a Magyar Westie Fajtamentő Egyesület (Westi Rescue Hungary) és az Etyeki Állatvédők Egyesülete munkájának támogatásához kérjük segítségeteket, akik lelkiismeretes, áldozatos munkát végeznek a menhelyen, a mentések, a rehabilitáció folyamán egészen a szerencsétlenül járt, ártatlan kis lelkek gazdisodásáig….

Westie Rescue Hungary  2011. szeptemberében kezdte el működését a Cerberos Állatvédő Egyesület keretein belül. 2014-ben Magyar Westie Fajtamentő Egyesület néven elérkezettnek látták az időt, hogy önállósodjanak.

Az Etyeki Állatvédők Egyesülete 2003-ban indult hivatalosan. Saját menhelyükön segítenek a rászoruló kutyákon. Kis létszámú, lelkes csapat küzd a mindennapi kihívásokkal. Nézd meg honlapjukat, válassz egy kedvencet, hogy a munkánk kiteljesedjen

  

Egyetlen elhatározással egy kis kreativitással bárki segíthet, legyen szó multinacionális vállalatról, kis magánvállalkozásról vagy magánszemélyekről. Mindenki gondolja át, hogy milyen lehetőségei lennének és jelezze felénk bizalommal!

A Kutyabarát.hu szállás- és vendéglátóhely partnereinek bevonásával segíti a mozgalmat, ezen felül folyamatosan informálja a kutyabarátokat a mozgalom aktivitásairól.

Hogyan segíthetsz Te, mint szolgáltató? 

JELENTKEZÉS

RÉSZLETEK – menyegzolap.hu

E-mail: jotekonysagazeskuvon@menyegzolap.hu
Twitter oldal: Jotekonysagazeskuvon
Google + oldal: Jótékonysag az esküvőn
Facebook oldal: Jótékonyság az esküvőn  
Weboldal: www.jotekonysagazeskuvon.hu

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...