Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Tillmann Hübner on Unsplash

Az ügyészség folytatja a vizsgálatot a nő ellen, aki az utcán verte a kutyáját

A Pest Megyei Főügyészség indított vizsgálatot a nő ellen, miután a nyomozó hatóság megszüntette a nyomozást.

Az eset még áprilisban történt, amikor egy nő a nyílt utcán elkezdte verni kutyáját látszólag minden ok nélkül. Ráadásul tette mindezt a póráz csatos végével, később pedig az öklével. A Pest Megyei Főügyészség közleményében részletes tájékoztatást adott az eset körülményeiről:

Törökbálinton, 2022 áprilisában, a reggeli órákban egy férfi autójával megállt a Rákóczi utca és József Attila utca sarkán. Éppen átment előtte egy nő, aki kutyát sétáltatott. A nő egyszer csak a kutyát ütni kezdte a kezében lévő póráz csatos végével. Ezután tovább sétált egészen a dohányboltig, ahol kikötötte a kutyát egy fához, majd ott is elkezdte ütni. Ekkor már úgy, hogy a kezében lévő szatyrot odatette a kutya fejéhez, és az ökölbe szorított kezének ujjbütykeivel ütötte. A férfi odament és számon kérte, hogy miért bántja a kutyáját. A nő kiabált vele, majd elment onnan, viszont a kutyát az utcán tovább ütötte, míg a kutya el nem szaladt tőle.

A kutya nem csinált semmit

A tanú azt is elmondta a nyomozóknak, hogy a kutya nem volt agresszív, nem támadt senkire. A gazdája azonban úgy ütötte, hogy a kutya folyamatosan nyüszített. A későbbi vizsgálat során kiderült, hogy  a nő a közeli boltokban is kötekedett az eladókkal.  Az ügyben rendőrségi nyomozás indult, kiderült az is, hogy a nőnek több kutyája is van.  A nyomozó hatóság azonban megszüntette a nyomozást az alábbi indokkal:

A bántalmazás módja nem volt alkalmas arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, így az állatkínzás bűncselekménye nem valósult meg.

Az ügyészség indított vizsgálatot

A törvény  szerint azonban nem csak az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozó bántalmazása tilos, hanem minden az állatok szükségtelen, fájdalmat okozó bántalmazása, kínzása is. Az ügyészség közérdekvédelmi feladatai közzé tartozik az állatok védelme, ezért a Pest Megyei Főügyészség e jogkörében vizsgálatot indított az ügyben. Az ügyészség úgy véli, hogy bár nem okozott maradandó károsodást a nő kutyájának, a bántalmazás szükségtelen fájdalmat és szenvedést okozott az állatnak.

A főügyészség ezért intézkedett az illetékes állatvédelmi hatóság felé a szükséges eljárás lefolytatása érdekében, melynek befejezését is figyelemmel kíséri.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: ugyeszseg.hu

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...