Saját KB bal
Saját KB jobb
instagram.com/patron_dsns

Több mint 90 orosz bombát derített már fel a fiatal Jack Russel terrier

A két éves Jack Russel terrier több mint 90 orosz bombát derített már fel Ukrajnában, ezzel nemcsak a pirotechnikusok körében, de az interneten is igen nagy népszerűségre tett szert.

Patron, a két éves Jack Russel kutyus Ukrajna Állami Sürgősségi Szolgálatánál dolgozik, az elmúlt hónapokban pedig gőzerővel segíti a pirotechnikusok munkáját.

A szervezet feladata a polgári védelem, a mentés, a biztosítási alap dokumentációs rendszerének létrehozása és irányítása. Ők felelősek továbbá a radioaktív hulladékok hasznosításáért, a lakosság védelméért vészhelyzetekben. Gondoskodnak a vészhelyzetek megelőzéséről és elhárításáról.

Robbanószer keresés

Patron a szervezeten belül Csernyihiv városában dolgozik jelenleg, egy pirotechnikai csapat tagjaként. Elsősorban robbanószer keresésével foglalkozik a romok alatt. Feladata, hogy a háborús törmelékek között megkeresse és megtalálja a fel nem robbant orosz bombákat. Kiváló szimatának és speciális képzésének köszönhetően Patron csodálatos eredményeket ér el, már több mint 90 bombát hatástalanítottak a segítségével. Kétlábú munkatársai nemcsak a bombák keresésével foglalkoznak, folyamatosan tájékoztatják a lakosságot a háborús törmelékek veszélyeiről.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Патрон🇺🇦🧨 (@patron_dsns) által megosztott bejegyzés

Instagram sztár

Lassan hozzászokunk, hogy az ukrán-orosz háború szinte a szemünk előtt zajlik a Tik-tokon és egyéb közösségi oldalakon. A háborús hősök pedig egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert, követőtáboruk robbanásszerűen nő, hiszen az egész világ figyeli őket. Pontosan így történt ez Patron esetében is. A kutyusnak van ugyanis egy Instagram oldala, ahol vezetője folyamatosan dokumentálja a mentési folyamatokat, az eredményeket és Patron mindennapjait. Követőinek száma meghaladta a 150 ezret, ami nem is csoda, hiszen Patron valóban imádnivaló. Olyannyira, hogy még az MSNBC híradójába is bekerült.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet, youtube, Instagram

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...